ŽUPANIJA / SLUNJ

IMA ZAGAĐENJA

Problemi s vodom u Slunju! Više građana požalilo se na zdravstvene tegobe i to povezuju s vodom, evo što kažu iz slunjskog Komunalca

Problemi s vodom u Slunju! Više građana požalilo se na zdravstvene tegobe i to povezuju s vodom, evo što kažu iz slunjskog Komunalca

- Na mjestu uzorkovanja Gornja Glina imali smo neispravan uzorak, te smo utvrđenim procedurama poduzeli mjere na otklanjanju uzroka neispravnosti koje su još uvijek na snazi, stoji u odgovoru na naš upit.

Više građana Slunja požalilo se na zdravstvene problem i to povezuju sa zagađenjem vode. U slunjskom Komunalcu provjerili smo o čemu se radi i doznali da ima problema na jednom uzorku vode, onom uzetom s crpilišta u Gornjoj Glini.

- Nadzor i kontrola nad ispravnošću vode za piće sastoji se od više stupnjeva kontrole. Sva analitička izvješća objavljuju se na službenoj web stranici Komunalac d.o.o. Slunj, Imamo uspostavljen sustav kontrole kvalitete vode za piće, HACCP, kojim se kontinuirano (dnevno) prati i nadzire isporuka sigurne vode za piće., kažu nam u Komunalcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaju da interno, dnevno, tijekom postupka proizvodnje i distribucije vode rade svakodnevno dnevna praćenja i mjerenja na sustavu. Sukladno uzorkovanju za mjesec kolovoz 2023. godine, 5 mjernih mjesta sukladno Planu uzorkovanja su bila zdravstveno ispravna.

- Na mjestu uzorkovanja Gornja Glina imali smo neispravan uzorak, te smo utvrđenim procedurama poduzeli mjere na otklanjanju uzroka neispravnosti koje su još uvijek na snazi, stoji u odgovoru na naš upit.

Rekli su da su korisnike obavijestili putem Radio Slunja i njihove web stranice, te obavijestima na oglasnim pločama u mjestu Gornja Glina.

- Preporuka je da se voda ne koristi za piće i pripremu hrane do nove obavijesti koju ćemo poslati po dobivanju sukladnog uzorka o zdravstvenoj ispravnosti od Zavoda za javno zdravstvo za ovo mjerno mjesto, navode u Komunalcu.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!