ŽUPANIJA / SLUNJ

Treći tjedan

Grad Slunj: Ponudili smo plaće od 1.342 do 1.740 eura neto, no to je odbijeno. Koji je krajnji cilj štrajka u vrtiću?

Grad Slunj: Ponudili smo plaće od 1.342 do 1.740 eura neto, no to je odbijeno. Koji je krajnji cilj štrajka u vrtiću?
Dječji vrtić Slunj

Pozvali su odgojiteljice da "realno sagledaju situaciju"

- Grad Slunj je ponovno, po četvrti put tijekom trajanja štrajka, pozvao sindikalnu povjerenicu Dječjeg vrtića Slunj, štrajkački odbor i predsjednicu Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske na sastanak i ponudio plaće i sa zakonskim osnovicama i koeficijentima za djelatnike Dječjeg vrtića Slunj kao u osnovnom školstvu, što podrazumijeva da će odgajateljice minimalno iznositi 1.342 eura neto i da će se osigurati materijalna prava, a maksimalno iznositi 1.740 eura neta plus materijalna prava, no oni svejedno nastavljaju štrajkati", priopćili su iz Grada Slunja u srijedu.

Objasnili su da je, nakon što su djelatnici ušli i u treći tjedan štrajka, Grad Slunj u ponedjeljak uputio novi poziv za sastanak Sindikatu obrazovanja, medija i kulture u kojem je naveo da donosi odluku o provođenju postupka usklađenja plaća zaposlenika vrtića sa zaposlenima u osnovnoškolskom obrazovanju u skladu sa člankom 51. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- S obzirom na to da pripreme i donošenje novih Odluka i izmjene i dopune proračuna kako Grada Slunja tako i, s obzirom na područno odjeljenje, Općine Rakovica, iziskuju proceduru, novi koeficijenti i osnovica će se primjenjivati prilikom isplate plaće za lipanj 2024. godine – naveli su slunjske vlasti.

Nastavili su da se sindikat odazvao sastanku i odbio prekinuti štrajk bez obzira na to što je Grad odlučio ispuniti sva traženja izuzev potpisa kolektivnog ugovora, a ranije su iz sindikata upravo navodili da zahtijevaju njegovo potpisivanje.


- Pitamo se što je krajnji cilj štrajka i apeliramo na zajedništvo u našem malom gradu i smatramo da smo svi, Grad, roditelji i djelatnici Dječjeg vrtića Slunj, svjesni da ova situacija već predugo traje i da je rješenje na stolu. Sada zaista zajednički možemo okončati ovu situaciju, ponajprije na dobrobit naše djece koja su smještena u Dječji vrtić Slunj – poručuju iz Grada.

Pozvali su odgojiteljice da "realno sagledaju situaciju i upitaju se je li zaista potrebno dalje nastaviti štrajk kad im Grad udovoljava i osigurava osnovicu i koeficijente kao u osnovnom školstvu, što će regulirati svojim pravnim aktima kao osnivač, a ne potpisivanjem kolektivnog ugovora sa sindikatom čije su članice".

Zatražili smo očitovanje Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, no do zaključenja teksta ga nismo dobili.

Izdvojeno


Reci što misliš!