ŽUPANIJA / SLUNJ

Izmjene u budžetu

Predložen rebalans slunjskog gradskog proračuna – bude li prihvaćen, penje se na 11,3 milijuna eura

Predložen rebalans slunjskog gradskog proračuna – bude li prihvaćen, penje se na 11,3 milijuna eura

O tome je predviđeno da gradski vijećnici raspravljaju i odlučuju u četvrtak

Slunjski gradski vijećnici će, predviđeno je, u četvrtak raspravljati i odlučivati o prijedlogu prvog rebalansa gradskog proračuna kojim se predviđa povećanje prihoda i primitaka za dva milijuna eura i oni bi stoga ukupno iznosili 8,6 milijuna, u što su uključeni i prihodi i primici proračunskih korisnika – Dječjeg vrtića Slunj, Pučkog otvorenog učilišta Slunj, Knjižnice i čitaonice Slunj te Vijeća srpske nacionalne manjine Slunja - a planiran je i prijenos 2,6 milijuna eura iz prošle godine, čime u ovoj prihodi i primici iznose ukupno 11,3 milijuna eura, koliko i rashodi.

Po novome planu, rashodi za zaposlene se uvećavaju za 335.000 eura, materijalni rashodi za 1,9 milijuna, a rashodi ukupno za tri milijuna eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izmjene proračuna predlaže izvršna vlast koja objašnjava da se prihodi uvećavaju zbog većih uplata poreza i prireza na dohodak kao rezultat povećanja plaća te većeg zapošljavanja. Također, očekuje se 5,1 milijuna eura pomoći izvana, između ostaloga i 317.000 eura pomoći za fiskalnu održivost vrtića. Podsjetimo da su radnici vrtića štrajkom ishodili ujednačavanje plaća s onima u osnovnom školstvu.

Od države se očekuje kapitalna pomoć od 517.000 eura za dogradnju vrtića, 140.000 eura za izgradnju pročistača otpadnih voda, 80.000 eura za sanaciju starog grada, 58.000 eura za uređenje prizemlja zgrade gradske uprave... Očekuje se i refundacija za izvedene radove na izgradnji parkirališta kod sportske dvorane Srednje škole Slunj – 93.000 eura.


Iz europskog proračuna se očekuje 627.500 eura za sanaciju odlagališta komunalnog otpada Pavlovac, 487.400 eura za dogradnju vrtića, 320.000 eura za rekonstrukciju Ulice Radoslava Lopašića i 48.000 eura za izmjene prostornog i urbanističkog plana te se očekuje 118.000 eura refundacije za izradu studije izvedivosti i analizu troškova za projekt "Slunj Smart City".

Od Županijske uprave za ceste Karlovačke županije se za radove na sanaciji kolnika ceste Furjan – Kosa – Zapoljak očekuje 716.000 eura. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost se očekuje, između ostaloga, novac sanaciju odlagališta otpada Pavlovac, nabavku opreme za prikupljanje otpada, nabavku opreme za video-nadzor prometa i kibernetičku sigurnost i za čišćenje za migrantima.

Od naplate komunalne naknade se očekuje 1,360.000 eura.

Za zaposlene u gradskom sustavu se izdvaja 1,661.480 eura. "Sredstva se značajno povećavaju zbog rasta plaća, ali i zbog planiranog zapošljavanja novih djelatnika u Dječjem vrtiću Slunj i Gradu Slunj", napominje se u prijedlogu.

Izdvojeno


Reci što misliš!