ŽUPANIJA / SLUNJ

U radnom posjetu

Županica Martina Furdek Hajdin Slunjanima predala ugovore za financiranje niza projekata, obišla frizerku povratnicu i đake

Županica Martina Furdek Hajdin Slunjanima predala ugovore za financiranje niza projekata, obišla frizerku povratnicu i đake

"Još imamo dosta posla, ali uvjerena sam da Slunj itekako ima perspektivu razvoja", poručila je

U Slunju je u srijedu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin predala Gradu Slunju i Turističkoj zajednici Slunja ugovore o sufinanciranju projekata Razvojnog centra Slunj, nove turističke signalizacije, manifestacije "Dani mlina", "Rastoke trail" i razvoj vanjske ponude, izvijestila je Županija karlovačka i dodala da se ti projekti financiraju iz Programa poticanja ravnomjernog razvitka i Programa unapređenja turizma.

- Slunj se i ove godine dobro pripremio za naše javne pozive. Ukupno su osigurali potpore u iznosu od 36.500 eura. Svake godine ulažemo u projekte i manifestacije koji će osigurati razvoj na cijelom području županije, a Slunj se posebno ističe u turizmu, što je, uostalom prepoznala i Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih naroda (UNWTO). Županija je tu za osiguranje dodatnog poticaja – poručila je M. Furdek Hajdin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktorica Turističke zajednice Slunja Jasmina Mrkonja je kazala da je Županija karlovačka bila prva koja je dala novac, pa time i poticaj i podršku za pokretanje manifestacije "Dani mlina".

- On stavlja u centar događanja mještane i kojim mi u stvari nastojimo inicirati da mještani što više sudjeluju u očuvanju baštine, što je onda i dodatni motiv dolaska turista – navela je J. Mrkonja.


Razvojni centar Slunj je namijenjen poduzetnicima za započnu ili prošire posao, a za izgradnju te ustanove osigurano je 20.000 eura i time će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije.

- Vrlo je važan s obzirom na to da bi po prvi imali mogućnost da na jednom mjestu budu smješteni obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poduzetnici ali i javni bilježnik, računovodstveni servisi i neke javne usluge. To je jedan novi projekt za naš grad, očekujemo od njega razvoj takozvanih startapova i mladih poduzetnika koji bi u prvom koraku imali prostorije i kapacitete da započnu nešto svoje uz podršku Grada, a onda kasnije da osnaženi kreću prema gospodarskim zonama – rekla je gradonačelnica Mirjana Puškarić.

Županica je posjetila frizerku Ivanu Gračan koja se nakon četiri godine rada u Irskoj vratila i odlučila započeti vlastiti posao, a na susretu je mlada poduzetnica rekla da je u Slunju trava zelenija nego u Irskoj.

- Zadovoljna sam, posla ima dosta, kosa uvijek raste – našalila se I. Gračan.

Županica je izvještena o napretku projekta proširenja vrtića vrijednom milijun i pol eura, za što je novac osiguran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te iz slunjskog gradskog proračuna. Time će se osigurati dodatnih 60 mjesta u vrtiću, odnosno svako će dijete tada imati svoje mjesto.

- Ovakvi projekti, koji osiguravaju bolji standard osobito za djecu i mlade, najviše vesele. Pripremamo se i za projekt dogradnje sportske dvorane pri Osnovnoj školi Slunj, za što očekujemo veliki udio europskog novca. Međutim, istovremeno radimo i na projektu izgradnje Braniteljskog centra u Slunju, kao i podružnici Doma za starije i nemoćne "Sveti Antun". Slunj je sjajan primjer kako se uz dobru suradnju lokalne samouprave, nas u županiji i nacionalne razine može puno toga postići. Još imamo dosta posla, ali uvjerena sam da Slunj itekako ima perspektivu razvoja – poručila je županica koja je posjetila Srednju školu Slunj i osnovnu školu te učenicima zaželjela izvrsne ocjene i puno zabave za ljetnih praznika.

Izdvojeno


Reci što misliš!