ŽUPANIJA / SLUNJ

Slavlje na Slunjčici i Korani

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Slunja - unazad godinu dana projekti ukupne novčane vrijednosti veće od 7,4 milijuna eura

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Slunja - unazad godinu dana projekti ukupne novčane vrijednosti veće od 7,4 milijuna eura
Grad Slunj

Javna priznanja su dobili Nikola Jurčević za životno djelo te Snježana Čop, Mile Plivelić i Kulturno-umjetničko društvo Lađevčani

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Slunja je u utorak obilježen Dan grada, a gradonačelnica Mirjana Puškarić iz Hrvatske demokratske zajednice je rekla da je novčana vrijednost projekata u proteklih godinu dana veća od 7,4 milijuna eura, izvijestila je slunjska gradska uprava.

Gradonačelnica se zahvalila braniteljima, Vladi Republike Hrvatske i Županiji karlovačkoj na obrani i oslobađanju zemlje, odnosno na "kontinuiranoj podršci".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Oslanjamo se i oslanjat ćemo se na Vas i u budućnosti. I ove godine smo dokazali da sinergijom lokalnih, regionalnih i državnih tijela dolazimo do zajedničkog uspjeha za naš Grad Slunj – poručila je M. Puškarić.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin je naglasila da se ne može vratiti dug prema hrvatskim braniteljima i da predanim i požrtvovnim radom valja prenijeti sjećanja i povijest Hrvatske na naredne naraštaje koje treba naučiti kako se Hrvatska voli i u miru. Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved je pohvalio rad Grada Slunja i potvrdio da će Vlada i dalje stajati iza projekata te jedinice lokalne samouprave, a najavio je i projekt uspostave veteranskog centra u Lađevcu.


Javna priznanja su dobili Nikola Jurčević za životno djelo te Snježana Čop, Mile Plivelić i Kulturno-umjetničko društvo Lađevčani, a zahvalnice pobratimska općina Grude, Šumarija Slunj, Mira Vukošić, Alen Holjevac, Joško Ćaleta i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slunja, Cetingrada i Rakovice.

Prije svečane sjednice lokalnog predstavničkog tijela koju je otvorio predsjednik Jure Katić (HDZ) služena je sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju koju je predvodio velečasni Šimo Božić, dekan slunjskog dekanata.

Izdvojeno


Reci što misliš!