HITRO INTERREG

Program prekogranične suradnje koji je nagrađen u Bruxellesu: Na Mrežnici provedena obuka za 16 vatrogasaca za spašavanje iz poplava

Ukupna vrijednost projekta iznosi 808.163,58 € od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira iznos od 686.939,03 € (85%)

Održan je program osposobljavanja za spašavanja iz poplava za 16 članova zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja HITRO INTERREG Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., javili su iz Vatrogasne zajednice Grada Duge Rese.

– Vatrogasna zajednica Grada Duga Rese i Gasilska zveza Črnomelj organizirali su program osposobljavanja za spašavanje iz poplava u trajanju od 4 dana za 16 vatrogasaca, koji su članovi zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja HITRO. Osposobljavanje je provodeno od 2.10.20. – 5.10.20. na Mrežnici u Dugoj Resi prema RESCUE 3 EUROPE – Swiftwater and Flood Rescue Technician (SRT) metodologiji. Izvoditelj osposobljavanja je Hrvatska gorska služba spašavanja – kažu dugoreški vatrogasci.

Kroz teorijski i praktični dio, kako navode, polaznici osposobljavanja su usvojili nova znanja o sigurnosti i ponašanju u vodi te promijenili percepciju i shvaćanje opasnosti s kojima se susreću u poplavama. Instruktori su bili Toni Poljak iz stanice Split i Ivica Škot iz stanice Karlovac.

Tečaj je organiziran kroz projekt HITRO SLO-HR445 Zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja koji se provodi u sklopu programa suradnje INTERREG SLOVENIJA-HRVATSKA 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 808.163,58 € od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira iznos od 686.939,03 € (85%). Također, projekt HITRO sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Karlovačka županija.

Podsjetimo, ovaj je projekt kao jedini hrvatski ušao u konkurenciju, te na kraju i pobijedio na natjecanju Interreg 30 Years Project Slam!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest