DOBAR POTEZ

Karlovačka županija za 840 tisuća eura kupila zgradu Croatia osiguranja na Korzu i odmah joj našla namjenu – u nju se seli dio Glazbene škole

foto arhiva - Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Po planu, Glazbena škola bi u zgradu na Korzu trebala useliti već početkom iduće godine.

Još jedna napuštena zgrada u centru Karlovca konačno će dobiti novu namjenu, a nadamo se i umiveno lice jer se nalazi na samom Korzu, na adresi Zrinski trg 2. 

Radi se, naime, o bivšoj zgradi Croatia osiguranja koju je nakon što se više godina prodavala napokon kupila Karlovačka županija i to za 840 tisuća eura. O namjeri kupnje KAportal je pisao još u lipnju a više možete pročitati ovdje. Impozantno zdanje, polukružna zgrada obložena mramornim pločama prostire se na pet etaža i ukupno ima 1.360 četvornih metara. Novi vlasnik, Karlovačka županija odmah joj je našla i namjenu, tako da će postati dom karlovačke Glazbene škole. 

Po rijelima ravnateljica Snježane Mrljak, u nju će biti preseljena srednja Glazbena škola, tu će biti orkestri, zborovi, mala škola i udaraljke. 

– Znate da smo bili u skučenom prostoru, nama je ovo davna želja i sad imamo doista velike planove. Zahvalni smo našem osnivaču, Karlovačkoj županiji, što je pronašla ovakvo rješenje, rekla je ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak kojoj je svečano prošlog tjedna ključeve uručila županica Martina Furdek – Hajdin.

– Županija je ovu zgradu kupila imajući u vidu mogućnost da neke županijske službe, koje su sada dislocirane, preseli ovamo, kako bi sve službe bile u istoj ulici. Međutim, trebalo je ipak hitno riješiti problem Glazbene škole koja trenutačno radi na dvije lokacije, a pritom je podstanar u OŠ Braća Seljan. No tamo ne može ostati jer će se u nju privremeno useliti učenici OŠ Dragojla Jarnjević koja će ići u obnovu nakon potresa, rekli su iz Ureda županice.

Ravnateljica Snježana Mrljak i županica Martina Furdek-Hajdin

– Ovo je odlično rješenje u pravom trenutku za Glazbenu školu. Jako smo ponosni na tu školu, na sve njezine učenike i djelatnike i uspjehe koje postižu. To je najstarija glazbena škola u Hrvatskoj, i doista obogaćuje društveni život grada i županije. Sigurna sam da će ovo omogućiti još bolji razvoj, još više uspjeha i mnoge nove talente, kazala je na primopredaji županica Martina Furdek Hajdin.

Po planu, Glazbena škola bi u zgradu na Korzu trebala useliti već početkom iduće godine. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest