AKTUALNO / VIJESTI

DRAMA NA RAKOVCU

Vlasnik zaključao stan i zatvorio prozore stana na Rakovcu, jedan mačić ostao zatvoren - četiri službe obaviještene, čekamo reakciju!

Vlasnik zaključao stan i zatvorio prozore stana na Rakovcu, jedan mačić ostao zatvoren - četiri službe obaviještene, čekamo reakciju!

Pitanje je vremena kad će mačić pred očima prolaznika, možda i na prozoru uginuti

Policija, komunalno redarstvo, veterinarska inspekcija, Sklonište za životinje, svi su obaviješteni da mačić na očigled susjeda i prolaznika umire od gladi i žeđi u stanu kuće u Ulici Rakovac, ali zasad nema reakcije koja bi jadnu životinju izbavila iz sigurne smrti.

Podsjetimo, KAportal je prije dva dana pisao o slučaju stana gdje se okotila mačka i ostavila mačiće u zaključanom i napuštenom stanu (pogledajte tekst). Udruga za zaštitu životinja je obavijestila policiju no kako se radi o stanu u privatnom vlasništu, policija je izašla na teren te utvrdila da mačke mogu ući ili izaći. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zaprimili smo dojavu građanke o nemogućnosti ulaska u stambeni prostor radi zbrinjavanja mačaka. Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici izišli su na mjesto događaja te do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela. Na mjestu događaja uočeno je kako mačke imaju mogućnost izlaska i ulaska unutar stana. Za više informacija upućujemo Vas da se obratite komunalnom redarstvu s obzirom da je navedena problematika u njihovoj nadležnosti, kažu nam u policiji.

No policija kad nam je poslala odgovor na upit, očito nije znala za okolnost da se jučer tijekom dana pojavila osoba koja se predstavila kao vlasnik stana te s bravarom ušla u prostor, zamijenila postojeću bravu i sve zaključala. Odrasla mačka i jedan mačić su izašli, no jedan je ostao da umre u stanu. Susjedi i volonteri su zabrinuti jer čekaju reakciju nadležnih, tko uopće ima pravo u ovom slučaju ući u privatno vlasništvo i spasiti životinju ostavljenu na milost i nemilost? 

Uglavnom, četiri službe znaju sve o slučaju i međusobno prebacuju nadležnost i odgovornost. Pitanje je vremena kad će mačić pred očima prolaznika, možda i na prozoru uginuti. Ružna i tužna slika je to, no bit će i zanimljivo hoće li u tom slučaju netko i tko snositi odgovornost, jer ovo evidentno kršenje Zakona o dobrobiti životinja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!