AKTUALNO

Počeo 46. ZILIK - likovni umjetnici i djeca još jednom u tjednu druženja i stvaralaštva, uz prisjećanje na početke manifestacije

Počeo 46. ZILIK - likovni umjetnici i djeca još jednom u tjednu
druženja i stvaralaštva, uz prisjećanje na početke manifestacije

U Gradskom kazalištu Zorin dom svečano je otvorena 46. Zimska likovna kolonija - ZILIK. Ove godine središnja tema je "ZILIK kakav je nekad bio", čime se kolonija vraća svojim korijenima. Prigodno su to na otvaranju prikazala djeca iz Doma "Vladimir Nazor" u skeču koji je podsjetio na same začetke ZILIK-a i na njegove tvorce Petra Grgeca i Danu i Petra Cara. Otvaranje je uveličala i izložba akademskog slikara Željka Lesara "Polifonija pokreta".

Dakako, već po tradiciji, ZILIK je počeo već u jutarnjim satima radionicama Malog ZILIK-a. Jučer je s djecom radila Tihana Karlović, a danas je radionicu "Floralni kalendar" održala Mateja Rusak, nakon čega je dragi gost Doma "Vladimir Nazor" i ZILIK-a bio poznati pripovjedač, publicist i novinar Mladen Kušec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U srijedu radionice za djecu drži Marina Ćorić, u četvrtak Sunčana Simichen, a u petak Ljiljana Barković. Sve posjetitelje Doma "Vladimir Nazor" očekuje i "Vremenoplov"- vremenska lenta duž hodnika i dvorišta koja kroz fotografije, dokumente i novinske članke prati povijest ZILIK-a, dok se u knjižnici mogu pogledati videozapisi iz prošlih izdanja kolonije.

KAportal.hr

 

 


Reci što misliš!