Jedna zapostavljena i jako zdrava namirnica idealna je za ovo vrijeme - Monika donosi više recepata s heljdinom kašom
Ima veliku hranjivu vrijednost, izvor bogat vitaminima, mineralima, bjelančevinama. Kao hrana pogodna je za dijabetičare, osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, čisti jetru, olakšava žgaravicu, snizuje kolesterol.
Kulinarski prijedlog za Badnjak stiže iz konobe Črni kos! Lignje i riba s prilogom u glavnoj ulozi
Kus kus se dobiva mljevenjem jedne vrste durum pšenice, te stoga spada u tjestenine, poznat još kao i najmanja tjestenina na svijetu.
Blagodati jeseni nose i jedan zanimljiv recept iz konobe Črni Kos: Punjena pečena paprika
Spoj namirnica čine jedan poseban okus, te ovo jelo ravnopravno zauzima mjesto među jesenskim delicijama.
Kuham slasno: Savršeno jelo za kraj ljeta - recept za štrudlu s vrganjima i porilukom
Ja ću se zadržati na ljetu, i sezonskoj namirnici, kralju ljeta - vrganju. Danas Vam predstavljam recept za štrudlu sa vrganjima i porilukom.
Gljive su uvijek dobra opcija za kvalitetan obrok! Danas kuham gulaš s vrganjima i kobasicama
Nakon obilja kiše koja se izmjenjivala sa sunčanim razdobljima, napokon su počele rasti gljive. Ima ih već na tržnici, a ako ste dobar znalac iskoristite lijepo vrijeme, prošetajte i uberite bar nekoliko od kojih ćete spremiti ovaj slasni obrok.
Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu
Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.
Praznik rada uz kišu i koronu! Monika ima prijedlog za nešto drugačiji praznični ručak
Kako je sve netipično, tako ni ja danas neću kuhati sa grahom, nego, pošto je petak jedan morski specijalitet.
Riblji file za svakog - brz i pristupačan, s hrskavom koricom koja oduševljava
Poslije blagovanja za uskrsnim stolom, eto jednog laganog recepta
Kako uvijek poslije blagdana muku mučimo šta sa ostacima hrane, neka vam ovo bude primjer kako iskoristiti šunku, luk, rotkvice, salatu i ostale namirnice. Ja sam iskoristila one koje su meni ostale
Uskrs nam je pred vratima: Sredele u marinadi pravi su specijalitet, pogledajte desert koji svi vole
Eto, Uskrs nam je na vratima. Neće biti onako kako smo planirali, kako smo navikli, mnogi od nas neće biti sa svojim obiteljima. Međutim, opet želimo da sa djecom radimo pisanice, kuhamo šunku, radimo francusku, želimo dobru pincu, gibanicu, kolače...
Bliži se Uskrs: Ima li što bolje od domaće purice s mlincima - isprobajte i ovaj način
Pošto se bliži Uskrs, recept je jelo s mlincima (oni su prva asocijacija na blagdanski stol, zar ne?). To je jelo moja verzija pečenja s mlincima, ili kako ja volim reći purica s mlincima.
Kuhanje u karanteni za fini petak - gregada od oslića