Kuham slasno! Ova namirnica može postati savršeni obrok, naša Monika je pretvara u vrhunsku deliciju
Vrlo je zdrav, pun B i C vitamina, dobar izvor kalija, mangana i željeza. Povoljno djeluje na rad štitnjače, a zbog velikog izvora antioksidansa pomaže u detoksikaciji organizma.
Kuham slasno! Jedna namirnica koja nije toliko česta može oduševiti - pogledajte recepte za jela s batatom
Sama primjena u kulinarstvu biva sve veća, iako se najviše jede kuhan ili pečen. Preporuka je da se ne treba soliti, također moj savjet - bilo bi dobro da ga se kuha na pari, jer tako sačuva svoj aromatičan okus.
Kuham slasno! Kesteni su jesenska poslastica, a kuhanje s njima nudi puno mogućnosti - donosim tri recepta
Dok nam naša priroda omogućava uživanje u blagodatima svojih proizvoda, iskoristimo to i uživajmo u ovoj pravoj jesenskoj namirnici. Donosim tri recepta.
Kuham slasno: Ljeto je završilo ali ostavilo nam je divne plodove - pogledajte fenomenalne recepte sa smokvama
Iskoristite sezonu ovog rajskog voća i upustite se u avanturu kuhanja, a kasnije u uživanje za stolom. Ova jela i pića bit će dostupna u konobi Črni kos, naravno dok traje sezona.
Kuham slasno: Idealna jela za ljetne vrućine - tikvice su ukusne, zdrave i prava sezonska namirnica
Nadam se da ćete isprobati neka od ovih jela, bilo da ostanete na vrućem asfaltu, ili putujete prema moru! Ukusno je, zdravo, brzo i jednostavno za pripremu, te najbitnije sezonski....mislim da ćete biti vrlo zadovoljni.
Kuham slasno: Avantura kuhanja uz fenomenalnu namirnicu koju obožava Popaj ali je vole i mnogi drugi
Krenimo u avanturu kuhanja koje nam neće oduzimati puno vremena, a jesti ćemo zdravo, ponešto naučiti i razveseliti nam drage ljude okupljene oko stola.
Kuham slasno: Palenta - pogledajte moje recepte s ovom zdravom i niskokaloričnom namirnicom
Donosim vam nekoliko jela sa jednom zdravom, niskokaloričnom namirnicom, koja može biti u glavnoj ulozi od doručka do večere, uključujući i desert.
Savršena kombinacija! Juneći gulaš i palentu na poseban način spaja naša Monika iz Konobe Črni kos
Ima li netko da ne voli juneći gulaš i palentu?!
Jedna zapostavljena i jako zdrava namirnica idealna je za ovo vrijeme - Monika donosi više recepata s heljdinom kašom
Ima veliku hranjivu vrijednost, izvor bogat vitaminima, mineralima, bjelančevinama. Kao hrana pogodna je za dijabetičare, osobe s prekomjernom tjelesnom težinom, čisti jetru, olakšava žgaravicu, snizuje kolesterol.
Kulinarski prijedlog za Badnjak stiže iz konobe Črni kos! Lignje i riba s prilogom u glavnoj ulozi
Kus kus se dobiva mljevenjem jedne vrste durum pšenice, te stoga spada u tjestenine, poznat još kao i najmanja tjestenina na svijetu.
Blagodati jeseni nose i jedan zanimljiv recept iz konobe Črni Kos: Punjena pečena paprika
Spoj namirnica čine jedan poseban okus, te ovo jelo ravnopravno zauzima mjesto među jesenskim delicijama.
Kuham slasno: Savršeno jelo za kraj ljeta - recept za štrudlu s vrganjima i porilukom
Ja ću se zadržati na ljetu, i sezonskoj namirnici, kralju ljeta - vrganju. Danas Vam predstavljam recept za štrudlu sa vrganjima i porilukom.
Gljive su uvijek dobra opcija za kvalitetan obrok! Danas kuham gulaš s vrganjima i kobasicama
Nakon obilja kiše koja se izmjenjivala sa sunčanim razdobljima, napokon su počele rasti gljive. Ima ih već na tržnici, a ako ste dobar znalac iskoristite lijepo vrijeme, prošetajte i uberite bar nekoliko od kojih ćete spremiti ovaj slasni obrok.
Lagano jelo za početak radnog tjedna: Punjeni pileći file u škartocu
Naša Konoba Črni Kos je napokon počela s radom, bilo je posla u vrtu, uređivanju, te je prošlo neko vrijeme da nije bilo novog recepta. Ali, eto idemo dalje, te evo ideje za ručak ili večeru.
Praznik rada uz kišu i koronu! Monika ima prijedlog za nešto drugačiji praznični ručak
Kako je sve netipično, tako ni ja danas neću kuhati sa grahom, nego, pošto je petak jedan morski specijalitet.
Riblji file za svakog - brz i pristupačan, s hrskavom koricom koja oduševljava
Poslije blagovanja za uskrsnim stolom, eto jednog laganog recepta
Kako uvijek poslije blagdana muku mučimo šta sa ostacima hrane, neka vam ovo bude primjer kako iskoristiti šunku, luk, rotkvice, salatu i ostale namirnice. Ja sam iskoristila one koje su meni ostale
Uskrs nam je pred vratima: Sredele u marinadi pravi su specijalitet, pogledajte desert koji svi vole
Eto, Uskrs nam je na vratima. Neće biti onako kako smo planirali, kako smo navikli, mnogi od nas neće biti sa svojim obiteljima. Međutim, opet želimo da sa djecom radimo pisanice, kuhamo šunku, radimo francusku, želimo dobru pincu, gibanicu, kolače...