AKTUALNO

Bratstvo i jedinstvo na krijumčarskoj ruti - austrijski Hrvat pao u švercu migranata: Zamolio me prijatelj Aco iz Srbije da ih povezem

Bratstvo i jedinstvo na krijumčarskoj ruti - austrijski Hrvat pao u
švercu migranata: Zamolio me prijatelj Aco iz Srbije da ih povezem

Protiv hrvatskog državljanina s prebivalištem u Austriji Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja krijumčarenja migranata. Policija ga je presrela 22. srpnja oko 23.30 u Broćancu, a istragom su utvrdili da je za 500 eura koje mu je dao stanoviti Aco Škodom Octaviom stigao na dogovoreno mjesto, međutim stigla je i policija, pa se dao u bijeg ne ukrcavši ilegalne putnike. Kasnije je zaustavljen u Oštarskim Stanovima te uhićen.

Okrivljenik pred državnim odvjetnikom nije iznio baš uvjerljivu obranu. Kazao je da ga je prijatelj iz Srbije Aco zamolio da pokupi tri do četiri osobe i preveze ih do Šapjane, te navodi da mu je dao točnu lokaciju gdje ih pokupiti. Kaže da je počeo bježati jer je ugedao svijetla kojih se prestrašio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policacji koji su ga uhvatili svjedoče da su u šumi uočili veći broj osoba koje su stajale u šumi blizu ceste, pa su posumnjali da čekaju nekoga tko će ih povesti. To se i dogodilo. Stigla su dva vouzila, Škoda i Lancia austrijskih tablica. Oni su prema skupini uperili lampe i povikali "Stop Policija".

Svi su legli na pod, osim vozača Škode, koji je krenuo naglo unatrag i pritom udario vozilo iza sebe i pobjegao dalje na glavnu cestu. Vozač drugog vozila ostao je na mjestu događaja, radilo se o austrijskom državljaninu. Utvrdili su da je u šumi bila 21 osoba bez ikakvih dokumenata. Vezom su javili kolegama o bijegu, te je Škoda desetak minuta kasnije zaustavljena.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!