AKTUALNO

Težina 10 mrava: Karlovački policajci vjerojatno ulovili antirekordera po količini droge - na odmorištu u Draganiću "pao" s 0,1 gramom marihuane

Težina 10 mrava: Karlovački policajci vjerojatno ulovili
antirekordera po količini droge - na odmorištu u Draganiću

Muškarac u dobi od 38 godina iz Zaprešića vjerojatno će ući u anale PU karlovačke kao osoba koja je "pala" s najmanjom količinom droge ikad. Njega su na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Karlovcu upravo osudili kaznom od 5.000 kuna jer je 24. veljače oko 17.00 sati na odmorištu autoceste A1 u Mrzljakima, odnosno Draganiću neovlašteno posjedovao 0,1 gram ili 100 miligrama droge cannabis marihuane.

Držao ju je u pretincu ispred suvozača u osobnom vozilu križevačkih registracijskih oznaka. Okrivljeniku je droga oduzeta te će biti uništena, a morat će platiti 200 kuna sudskih troškova. Ne navodi se hoće li je "uništavati" službenim spaljivanjem ili će je samo otpuhnuti niz vjetar?!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Malo smo zaguglali ove težine kako bi mogli komparirati količine s nekim životnim stvarima. Tako smo doznali da je jedna muha teška 12 miligrama, a kad nosi jajašca, ima 15 miligrama, što bi značilo da je okrivljenik imao drogu ravnu težini oko osam muha, odnosno šest s jajašcima.

Ako masu policijskog ulova pretvorimo u masu mrava, onda bi se moglo zaključiti da je zaplijenjena količina teška kao 10 ovih vrijednih insekata. Kako su oni poznati da mogu nositi i deset puta veću masu od vlastite, jedan mrav bi čitavu zapljenu bez problema mogao malo pronosati po policijskom stolu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!