AKTUALNO

Gotovo nestvarna situacija - karlovački vozač odbio platiti cestarinu umjesto poslodavca prije 14 godina - sada su ga ovršili

Gotovo nestvarna situacija - karlovački vozač odbio platiti
cestarinu umjesto poslodavca prije 14 godina - sada su ga ovršili
Borna Filic/PIXSELL

Hrvatske autoceste su ovršno od karlovačkog vozača naplatile 270 kuna autocestarine, kao i kamate na taj iznos. Ne bi slučaj bio toliko zanimljiv da se ovaj predmet nije razvlačio nevjerojatnih 14 godina. Dakako, naplatit će mu i troškove postupka koji u ovom slučaju iznose 572,60 kuna.

U svojoj tužbi Hrvatske autoceste navode kako se njihovo potraživanje odnosi na neplaćenu cestarinu u iznosu od 270 kuna na ime korištenja autoceste kojom upravljaju, a na temelju računa od 11. studenog 2005. godine. Tuženi vozač se pozivao na zastaru potraživanja, odnosno, smatra da ako dug i postoji, da bi ga trebao podmiriti njegov tadašnji poslodavac, autoprijevozničko poduzeće za koje je tada radio i za koje je tom prilikom vozio kamion.

Sud je utvrdio da mu je uručen račun za korištenje autoceste na relaciji Ivanja Reka - Okučani, da je tada upravljao vozilom u vlasništvu jedne leasing kuće, kao i da ga je odbio platiti. Za to im je tada potpisao izjavu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Prigovor tuženika da bi predmetni iznos trebao platiti njegov tadašnji poslodavac nije osnovan obzirom da je upravo tuženik bio korisnik autoceste, pa prema podacima koje je tuženik dao, tužitelj i ispostavlja račun, a u računu nigdje nije naveden poslodavac odnosno po čijem je nalogu i u čiju korist tuženik koristio autocestu. Stoga je tužitelj opravdano postupao po pravilima Pravilnika te utuženi iznos potražuje upravo od tuženika, zaključio je Općinski sud u Karlovcu.

Smatraju i da se ne radi o zastari jer "unatoč tome što je tuženiku rješenje o ovrsi javnog bilježnika dostavljeno tek 2017. godine jer je prijedlog za ovrhu javnog bilježniku podnesen 28. prosinca 2006., čime je nastupio prekid zastare potraživanja, a s obzirom na dospijeće zastarni petogodišnji rok nije protekao niti od dospijeća računa do podnošenja prijedloga javnom bilježniku".

KAportal.hr


Reci što misliš!