AKTUALNO

Barilović će imati najljepši turistički kompleks Karlovačke županije - evo što će sve TSC "Korana" ponuditi svojim gostima

Barilović će imati najljepši turistički kompleks Karlovačke
županije - evo što će sve TSC

Polako, ali sigurno, posljednjih godina u općini Barilović niče pravi mali sportsko-turistički raj. Do sada je on stvaran samo na papiru, no prostorno-planska dokumentacija sve više prerasta na konkretne akcije na terenu.

Turističko-sportski centar Korana u Donjem Velemeriću će na površini od 12 hektara imati autokamp, centar za pustolovni turizam, nogometno igralište, adrenalinski park, sportsku dvoranu, turističko naselje, unutarnje bazene i aquapark, te parkiralište za 250 vozila koje će biti natkriveno. Na krovnoj konstrukciji bit će postavljene solarne ploče s fotonaponskim panelima te tako činiti malu elektranu, koja će proizvoditi 500Kw struje dijelom za vlastitu potrošnju, a dio će se prodavati HEP-u. Ulažu i u pročistač otpadnih voda, a sve to skupa pokreću izgradnjom komunalne infrastrukture.

Načelnik Dražen Peraković kaže da je Općina unatrag četiri godine u projekt uložila nešto više od tri milijuna kuna općinskog proračuna. Njihov projekt male elektrane prepoznalo je Ministarstvo regionalnog razvoja te ga je sufinanciralo s 120.000 kuna, odnosno u 50-postotnom omjeru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Do kraja godine, odnosno ranog proljeća, u komunalno opremanje i uređenje Centra uložit će se novih 3,5 milijuna kuna. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju Županijske ceste od mosta na Korani do ulaska u Donji Velemerić, izgradnju pješačkog pothodnika ispod ceste za osobe s posebnim potrebama te šetnice i potpornim zidom i sunčalištem od 160 metara, plažne ugostiteljske objekte s javnim toalaetom, tuševima, svlačionicama od 350 kvadrata te hortikulturom - kaže načelnik Peraković.

ŽUC projekt sufinancira sa 700.000 kuna, Razvojni fond Karlovačke županije s 404.000 kuna, Ministarstvo turizma s 558.000, Ministarstvo graditeljstva uložit će 315.000 kuna, a Općina 1,5 milijuna kuna. Predstoji raspisivanje koncesije za izgradnju kampa na kojemu bi radovi mogli početi već iduće godine. Kompleks će značajno podići nivo turističke ponude Barilovića koji bilježi nešto više od 2000 noćenja na godišnjoj razini.

KAportal.hr


Reci što misliš!