AKTUALNO

Na slovo K: Turisti u Karlovcu najradije jedu na Kalvariji, slijede Kastel i Kostanjac, van Karlovca prvi ogulinski Stross

Na slovo K: Turisti u Karlovcu najradije jedu na Kalvariji, slijede
Kastel i Kostanjac, van Karlovca prvi ogulinski Stross

, a sada smo provjerili kako im se sviđa gastronomska ponuda.

U šali bismo mogli reći da je tajna u nazivu restorana na slovo K, jer tri prva mjesta u Karlovcu, ali i Karlovačkoj županiji, po ocjenama turista na Tripadvisoru, drže mjesta s upravo takvim imenima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iznimno uvjerljivo prvo mjesto drži restoran Kalvarija. Dobila je ukupno 105 recenzija, od čega čak 102 ovom restoranu daju ocjenu odličan! Još dvije su itekako pozitivne i daju mu ocjenu vrlo dobar, a "zalutala" je tek jedna jedinica nezadovoljnih gostiju iz Poljske. Osim Poljaka koji su imali peh ili spadaju u red "nikad zadovoljnih" kritičara, svi ostali hvale zaista sve - ambijent, osoblje, hranu, ali i pristupačne cijene. Uostalom, prosječna ocjena od 4,94 zaista govori dovoljno.

Odmah do Kalvarije je bistro Kastel na Starom gradu s tek nešto slabijom ukupnom ocjenom od i dalje izvrsnih 4,89. Od 93 recenzije koje je Kastel dobio na Tripadvisoru, 81 mu daje odličnu ocjenu, a još osam vrlo dobru, a tu su i dvije "trojke" i "dvojke". Iako goste očito izuzetno zadovoljavaju ambijent Starog grada, uslužno osoblje i pripremljena hrana, u Kastelu bi možda mogli porazmisliti o kadrovskom pojačanju, jer sve kritike vezane su uz predugo čekanje na hranu - nekima to nije umanjilo užitak, ali nekima i jest pa su "pale" spomenute slabije ocjene.

U Kostanjcu osluškuju kritike

Treće mjesto drži Konoba Kostanjac, koja je znala biti i na prvom mjestu po izboru stranih turista, a sada im je ocjena malo pala, iako je još uvijek na odličnih 4,58. Treba, međutim, reći kako je Kostanjac svojevrsni pad doživio još prošle godine o čemu svjedoče i recenzije, ali je vlasnik očito to ozbiljno shvatio, jer nakon toga situacija se po mišljenju gostiju popravila i ove godine gotovo bez iznimke stižu opet pozitivne i pohvalne recenzije.

Treba napomenuti da jako dobre ocjene i dalje dobija restoran M-90 kojeg Tripadvisor svrstava na četvrto mjesto, iako ima sjajan prosjek od 4,86. Razlog da je ipak ispod Kostanjca na ljestvici je algoritam koji uzima u obzir i broj recenzija, a Kostanjac ih ima 156, dok je M-90 zbog male "zabačenosti" zasad na ipak još skromnih 44. No, redom pohvalne recenzije zasigurno će natjerati sve više gostiju da ga potraže pri dolasku na karlovačko područje.

Karlovačkih Top 5 zaključuje Tiffany sa sasvim solidnim ocjenama gostiju, ali vrijedi napomenuti da su im pizze unatoč znatno proširenoj ponudi i dalje glavni adut. O pizzama stižu gotovo isključivo hvalospjevi, ali primjetno je manje zadovoljstvo, a ponekad i otvoreno nezadovoljstvo gostiju koji su odabrali druge stvari s menija, pogotovo tjestenine.

Ogulinski Stross najbolji izvan Karlovca

Gledajući Karlovačku županiju, situacija na Tripadvisoru identična je kada su u pitanju prva 3 mjesta - na njima su karlovački restorani Kalvarija, Kastel i Kostanjac. Prvi restoran izvan Karlovca je, na ukupno četvrtom mjestu, ogulinski Stross. Sa 74 recenzije i prosječnom ocjenom 4,7 Stross je i dobar primjer da treba osluškivati mišljenje gostiju, jer posljednja negativna recenzija ovog restorana datira još u ljeto 2018. godine - nakon toga stižu redom samo pohvale i za hranu i za osoblje i za cijene, što je urodilo velikim skokom na ljestvici.

Na petom mjestu županijske liste je Restoran Pino iz Slunja s prosječnom ocjenom 4,17. Pino bi također mogao iskoristiti iskustvo Strossa i napredovati, jer iako ima i velik broj vrlo dobrih i odličnih ocjena, očito kvaliteta nije kontinuirano na visokoj razini, jer neki su gosti bili vrlo nezadovoljni dugim čekanjem da im se netko uopće obrati, ali i hranom.

Listom osim Strossa gotovo potpuno dominiraju karlovački i slunjski restorani što je i upozorenje ostalima da se pojačano angažiraju i privuku goste. Na širem ozaljskom području najbolje ocjene ima restoran Doris u Bubnjaračkom Brodu u općini Žakanje sa vrlo dobrih 4,6 ali i tek 21 recenzijom pa su svrstani na tek 18. mjesto, dok je u Dugoj Resi najbolje ocijenjen Mons Solis s prosječnom ocjenom 4,3 u 27 recenzija.

KAportal.hr


Reci što misliš!