AKTUALNO

Mandić tvrdi da nema veze sa stranačkim uhljebljivanjem u HRK-u: Bilo bi bolje da je proveden natječaj

Mandić tvrdi da nema veze sa stranačkim uhljebljivanjem u HRK-u:
Bilo bi bolje da je proveden natječaj

- S obzirom da se radi o trgovačkom društvu, a kako bi se izbjegle bilo kakve sumnje u nečasne radnje, pogotovo prigovor o stranačkom uhljebljivanju, držim da bi bilo bolje da je proveden javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa, iako ga nisu bili obvezni provesti. Izostanak transparentnosti postupka otvorio je prostor za potencijalno krive i neargumentirane zaključke.

Zalaže se za javne natječaje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tom kontekstu mogu reći da ću se zalagati da bude pravilo da sve gradske tvrtke, jer ustanove to već rade, za sva stalna radna mjesta obvezno provode javne natječaje, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić koji je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Karlovca, te skori kandidat za gradonačelnika Karlovca.

Njegov je stranački kolega, nedavno imenovani direktor Matija Perković, podsjetimo, u gradskoj tvrtki zaposlio dvije HDZ-ovke bez javnog natječaja, ali i bez iskustva potrebnog za obavljanje novinarskog i posebno uredničkog posla.

Mandić na naš upit odgovara da je svako zapošljavanje u gradskim tvrtkama u nadležnosti  i odgovornosti direktora koji sam bira svoj tim i u konačnici odgovara za rezultate.

Nije bio uključen?

- Što se tiče posljednjih zapošljavanja u Hrvatskom radiju Karlovac mogu reći da ni na koji način nisam bio uključen u proces odlučivanja, tvrdi Mandić.

Kako dodaje, o postupku stabilizacije tvrtke kao predsjednik Gradskog vijeća samo je obaviješten, pa mu "preostaje vjerovati javno izrečenim riječima direktora da je prije odluke zaista obavio niz razgovora s ljudima iz struke i na temelju tih razgovora donio odluku kakvu je donio".

Mandić se osvrnuo i na novinarsku struku, rekavši da svatko tko obavlja javne poslove mora uvažavati i poticati prostor slobode medija, za što se zalaže makar je i sam, navodi, povremeno izložen neargumentiranim i površnim tumačenjima.

Najbitnije dostojanstvo

- Zaista nastojim pročitati i čuti kritiku svog javnog rada i u tom kontekstu uloga medija svagdje, pa i u Karlovcu, je iznimno važna. Ono što bih istaknuo je da mediji koji su javno vlasništvo zaista moraju inzistirati na pravilima struke pogotovo jer su unaprijed "obilježeni" ovisnošću o aktualnoj garnituri na vlasti. Naravno, svatko odgovara za svaku napisanu i izgovorenu riječ, pogotovo danas kad internet pamti sve. U tom kontekstu, odgovornost svih, i novinara i svih javnih djelatnika, je ogromna kako ne bi povrijedili ili umanjili nečije dostojanstvo. Jer nema tog političkog programa, svjetonazora ili ideologije koji su vredniji od bilo čijeg ljudskog ili profesionalnog dostojanstva, kaže Mandić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!