AKTUALNO

HDZ uzvratio na prozivke za diskriminaciju djece: Za oporbene vijećnice nije iznenađujuće korištenje poluinformacija

HDZ uzvratio na prozivke za diskriminaciju djece: Za oporbene
vijećnice nije iznenađujuće korištenje poluinformacija
Andreja Navijalić

Na današnji medijski istup vijećnice HNS-a Marine Novaković Matanić i Snježane Kirinić iz Hrvatskih laburista reagirala je gradska HDZ-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu Karlovca Andreja Navijalić, rekavši odmah da "obzirom se radi o oporbenim vijećnicama nije iznenađujuće njihovo korištenje poluinformacija i plasiranje informacija koje su interesantne javnosti".

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oporbene vijećnice Gradskoga vijeća održale su konferenciju za medije na kojoj su, kandidate HDZ-a za župana g. Jelića i za gradonačelnika g. Mandića, prozvale za „diskriminaciju djece“. Obzirom su gđa. Matanić Novaković i gđa. Kirnić oporbene vijećnice nije iznenađujuće njihovo korištenje poluinformacija i plasiranje informacija koje su interesantne javnosti.

Međutim, HDZ grada Karlovca, naši aktualni dužnosnici i istaknuti kandidati svojim riječima i djelima pokazuju političku odgovornost. Odgovornost imamo prema svoj djeci u Karlovcu što se očituje kroz funkcioniranje cijelog predškolskog sustava. U prilog navedenome govori i činjenica da će u 2017. godini biti otvorena minimalno jedna grupa u vrtiću što podrazumijeva zapošljavanje dvije odgajateljice, a za što je osigurano, ne 5.000, 10.000 ili 50.000 HRK, već 200.000 kuna.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Andreja Navijalić po pitanju iznesenih prozivki kaže: „Nakon detaljne analize stanja u svim vrtićkim objektima, Grad je u strateškom opredjeljenju razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja stavio u prioritete. Strategija uključuje stvaranje još boljih materijalnih uvijeta sukladno Državnim pedagoškim standardima, a s druge strane razvoj različitih programa sukladno interesima roditelja. Podsjećam da je, što se tiče materijalnih uvijeta, u posljednjih 10 godina u uređenje i rekonstrukciju vrtića uloženo 60 milijuna HRK. Uz sve vrtiće dodatno su uređene prilazne prometnice, parkirališta i hortikultura. Svjedoci smo svi da je trenutno u izgradnji još jedan vrtić, na Rakovcu, čija je vrijednost 17 milijuna HRK. Paralelno, dok je jedan vrtić u izgradnji, Grad kreće u projektiranje rekonstrukcije vrtića Grabrik i energetske obnove vrtića Dubovac. Uz materijalne uvijete, povećani su kapaciteti vrtića za 5 grupa, a time 10 novih odgajatelja.

Temelj svakoga vrtića je kvaliteta programa predškolskog odgoja i obrazovanja. Uz redovni 10-satni program naši vrtići imaju kraće programe u koje se mogu uključiti sva djeca, a koji su potaknuti interesima roditelja. U sljedećoj pedagoškoj godini, uz postojeće kraće programe, otvorit ćemo i nove programe kao što su njemački, dramski, vjerski i glazbeni.

Ovim putem posebno ću istaknuti djecu s posebnim potrebama i s teškoćama u razvoju koja su uz pomoć asistenata integrirana u vrtićke grupe za što smo osigurali financijska sredstva. Prostori su opremljeni didaktičkom opremom, a počelo je provođene programa rada sa darovitom djecom“.

„U ovom trenutku osiguravamo smještaj za gotovo 1.200 djece u vrtićima za što godišnje izdvajamo 12,5 mil HRK što ne uključuje kapitalnu izgradnju i rekonstrukciju. Sve navedeno potvđuje da razvijamo kvalitetan sustav predškolskog odgoja i obrazovanja koji predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja ističu kao pozitivan primjer. Uvijek ima prostora za daljnji napreda što spremno prihvaćamo i nastavit ćemo otvarati nove mogućnosti razvoja predškolskog sustava na zadovoljstvo sve djece Karlovca i njihovih roditelja,zaključuje Navijalić.

Priopćenje je potpisala Andreja Barberić, sad u ulozi voditeljice HDZ-ovog odjela integriranih komunikacija.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!