AKTUALNO

Karlovačka županija ima najviše noćenja na kontinentu, ali ali turistima još uvijek nije destinacija za duži ostanak

Karlovačka županija ima najviše noćenja na kontinentu, ali ali
turistima još uvijek nije destinacija za duži ostanak

- Ovdje su problemi vezani za javnu infrastrukturu i kratak ostanak turista, ali prilika je velika jer gro turističkog prometa prolazi kroz Karlovačku županiju. Moramo osmisliti - a to nam mogu reći stručni ljudi, koji rade strategije - kako da na tom proputovanju ovdje ostanu par dana i kako privući domaćeg gosta. Ova županija je tranzitna, ali ima što ponuditi: velika je kulturna ponuda, ima objekata iz dalje i bliže povijesti, o prirodi i ne treba govoriti, a i transverzala je do Plitvičkih jezera. Sedam tisuća kreveta i 400.000 noćenja je jako dobro, ali županija može puno više, kazao je tehnički ministar turizma Anton Kliman nakon sastanka sa županijskim, gradskim i općinskim čelnicima te predstavnicima turističkog sektora.

Bio je zatvoren za javnost no, po riječima župana Ivana Vučića, na njemu su, između ostalog, ministru ispričali kako im  kandidiranje pripremljenih projekata koči neotvaranje natječaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

14094- Problemi su vezani uz otvaranje natječaja za infrastrukturu u turizmu. Oni koji se bave turizmom prijavili su 21 projekt Ministarstvu, a odobreno je 12, vrijednih 748.000 kuna. Karlovačka županija zajedno s Razvojnom agencijom ima spremnih, s građevinskom dozvolom, 30 projekata, vrijednih oko 400 milijuna kuna. Čekamo otvaranje europskih natječaja, ministarstava turizma ili regionalnog razvoja ili bilo kojeg natječaja da ih možemo kandidirati, rekao je Vučić.

Podsjetio je da Karlovačka županija, izuzev Zagreba, županija s najviše noćenja u kontinentalnom dijelu zemlje, od kojih čak 64 posto ostvari Rakovica.  U pet mjeseci ove godine ostvareno je 22 posto više noćenja u odnosu na lani.

Ministar je, nakon sastanka u Uredu župana, obišao i Hotel Korana Srakovčić u Karlovcu, autokamp Slapić u Mrežničkom Brigu, Stari Grad Ozalj i Srce prirode Srakovčić u Gorici Lipničkoj.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!