AKTUALNO

U ponedjeljak u karlovačke osnovne škole stiže 3.996 djece - iz Grada podsjetili na svoja ulaganja u školstvo

U ponedjeljak u karlovačke osnovne škole stiže 3.996 djece - iz
Grada podsjetili na svoja ulaganja u školstvo
foto ilustracija

U ponedjeljak 5. rujna, u klupe karlovačkih osnovnih škola sjest će 3.996 djece od čega su 465 prvašići.

Na tiskovnoj konferenciji povodom početka školske godine održanoj u Centru za odgoj i obrazovanje, predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Damir Mandić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić podsjetili su da za programe i projekte osnovnoškolskog obrazovanja Grad Karlovac izdvaja oko 16 milijuna kuna godišnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Posebno smo ponosni na Program iznad standarda koji nije zakonska obveza, ali ga grad Karlovac provodi kao poticajni program s ciljem unapređenja karlovačkog osnovnoškolskog sustava. 

Neke od aktivnosti koje se financiraju iz tog programa su prijevoz učenika osnovnih škola, produženi boravak, rad s darovitim učenicima, preventivni program sprječavanja raznih oblika nepoželjnog ponašanja, poticanje i financiranje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti učenika, škola u prirodi, kazala je Navijalić dodavši da se na godišnjoj razini za ovaj program izdvaja oko 2 milijuna kuna.

Pohvalili su se i da ulažu u energetsku obnovu škola. U tijeku su radovi na energetskoj obnovi školskih zgrada OŠ Dubovac (krovište i fasada), OŠ Švarča (krovište i fasada) , OŠ Skakavac (krovište) i OŠ Rečica (fasada) te izgradnja parkirališta za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji, sveukupne vrijednosti oko četiri milijuna kuna.

- Ova ulaganja će dovesti do ušteda pa će ta sredstva biti utrošena u podizanje kvalitete obrazovanja. Sa 40-ak učenika u osnovnim školama i više od 70 učenika u srednjim školama koji su sudjelovali na državnim natjecanjima, Grad Karlovac ima visoko mjesto unutar Republike Hrvatske, rekao je Mandić.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!