AKTUALNO

U povijesnoj jezgri grada otvoren Obrtnički sajam - na otvorenju više političara nego obrtnika

U povijesnoj jezgri grada otvoren Obrtnički sajam - na otvorenju
više političara nego obrtnika

Bez obzira što je otvorenje više ličilo na predizborni skup nego izložbu obrtnika, život se barem nakratko ovih dana vratio u devastiranu karlovačku povijesnu jezgru, što dakako veseli, i sigurno će biti povod za mnoge Karlovčane da pogledaju što su to obrtnici pripremili i što nude na svojim štandovima. Pod dva šatora ukupne veličine od 1.200 četvornih metara predstavlja se 72 obrtnika iz deset županija, te jednim predstavnikom iz Črnomlja u susjednoj Sloveniji. Prisutne su pozdravili domaćini, ispred obrtnika predsjednik Obrtničke komore Darko Stanković i predsjednik Udruženja obrtnika grada Karlovca Davor Vinski, kao i gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić.

Sajmovi vs. internet?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar Horvat kazao je da su sajmovi ovakvog tipa još uvijek vrlo važni, te da su u krivu oni koji smatraju da su relikt prošlosti i da ih je zamijenio internet. Rekao je da će Ministarstvo poduzetnišva i obrta financijski pomoći karlovački Sajam i učiniti sve da se vrati onaj trend kad je gospodarstvo Hrvatske raslo.

- Taj se trend polako vraća, raste nam industrijska proizvodnja, pada nam nezaposlenost, naučili smo privlačiti sredstva iz Europske unije što je isto dio gospodarskog rasta, počeli smanjivati javni dug i ono najbitnije, da smo naučili određene manifestacije i događaje financirati europskim sredstvima a ne stvarati deficit u državnom proračunu.

Na trgu se ima što za vidjeti

Horvat je nastavio u predizbornom duhu rekavši da je ove godine u, u vrlo kratko vrijeme, ali velikim angažmanom ljudi u ministarstvu poduzetništva, na raspolaganje hrvatskom poduzetniku iz strukturnih fondova EU stavljeno i alocirano preko dvije milijarde kuna.

Sve u svemu, do nedjelje je centralni gradski trg destinacija koju valja posjetiti, a osim štandova obrtnika tu je i 3. po redu Sajam ekoloških proizvoda. Ponuda je šarolika i bogata, kao i ona gastronomska koju je osigurao restoran Zrinski.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!