AKTUALNO

Šest mjeseci prije izbora Karlovčani ne znaju kandidate za gradonačelnika - najizvjesniji Mandić i Sinčić?

Šest mjeseci prije izbora Karlovčani ne znaju kandidate za
gradonačelnika - najizvjesniji Mandić i Sinčić?

događanjima u organizaciji Grada, od potpisivanja ugovora i dodjele nagrada do obilazaka gradskih četvrti i mjesnih odbora, s aktualnim gradonačelnikom Damirom Jelićem ili bez njega, ne promijeni li se nešto u zadnji tren, upravo će on biti kandidat stranke koja – izuzev jednog mandata – daje gradonačelnike Karlovca od uvođenja višestranačja.

Bukovec Osmičević ili Ožanić?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stranka koja je u četvrt stoljeća imala gradonačelnika iz svojih redova taj jedan mandat od četiri godine, SDP, za razliku od HDZ-a, neće lako odlučiti koga će ponuditi kao alternativu HDZ-ovom kandidatu. Ponajprije jer im izbor i nije pretjerano bogat, ali i zato što stranka bez stranačke stege, kakva jest, otvara prostor za različite grupacije koje bi, naravno, i različite kandidate. Po onome što se sada zna, SDP će odlučivati između dvoje: nekadašnje gradske vijećnice Natalije Bukovec Osmičević i sadašnjeg županijskog vijećnika Borisa Ožanića.

Prijašnjih su godina bitku za prvog čovjeka grada vodili kandidati tih dviju stranaka, no idući put možda i neće biti tako. Jer, kandidata, ili, izglednije, kandidatkinju, na sljedećim lokalnim izborima vjerojatno će ponuditi i HNS, nezavisni kandidat bit će bar jedan, a moguć je i izlazak združene oporbe.

Sinčić najavio kandidaturu

Zanimljivo, jedan od izvjesnijih kandidata je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida koji je, iako živi

u Zagrebu, i dalje prijavljen na karlovačkoj adresi. Da će se kandidirati u više je navrata spomenuo tijekom prošle kampanje za parlamentarne izbore no to će ovisiti i o stanju u samoj stranci.

Obzirom na ovakvu lepezu kandidata, drugi krug je tada neminovan, pitanje je samo tko će se ovaj put u njemu naći ili, preciznije, tko će, biti protivnik HDZ-ovu kandidatu.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!