AKTUALNO

EU zatražio povećanje sredstava za obranu, premijer Plenković im udovoljava - u HS Produktu "trljaju ručice"

EU zatražio povećanje sredstava za obranu, premijer Plenković im
udovoljava - u HS Produktu

.

Među onima koji će ovom odlukom profitirati su grane industrije koje se bave proizvodnjom vojne opreme, među kojima je svakako i karlovački HS Produkt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Direktor ovog poduzeća Željko Pavlin za Poslovni dnevnik ističe da su oni uglavnom orijentirani na američko i izvaneuropska tržišta, no da bi trend većih vojnih narudžbi mogao pozitivno djelovati i na njih.

- Hrvatsko tržište u dobrim godinama čini dva posto naših prihoda, a ove godine daleko ispod toga. No, iako u samoj Hrvatskoj isporučujemo vrlo malo opreme, ono nam je važno zbog referenci na inozemnim tržištima jer ispadate neozbiljni ako nudite nešto što ne koristi vaša nacionalna vojska. Stoga bi nam i minimalno povećanje narudžbi od MORH-a moglo jako puno pomoći u izvozu, a samim tim i u povećanju proizvodnje, izjavio je Pavlin za Poslovni dnevnik.

Alojzije Šestan iz međimurske tvrtke Šestan-Busch, koja se bavi proizvodnjom zaštitnih kaciga također ističe da su im Hrvatska, a i EU, relativno malo tržište, no da bi trend većih izdvajanja za obranu mogao pomoći cjelokupnoj industriji.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!