AKTUALNO

Radovi opet zatvaraju D-6 na Borlinu: Do kraja mjeseca nova regulacija gradskog prometa, tranzitni više neće karlovačkim ulicama

Radovi opet zatvaraju D-6 na Borlinu: Do kraja mjeseca nova
regulacija gradskog prometa, tranzitni više neće karlovačkim
ulicama
foto Grad Karlovac

Dionica D-6 od Pivovare do Žumberačke, što je 23. prosinca privremeno otvorena, od utroka, 7. siječnja, zbog nastavka radova ponovo će biti zatvorena za promet, vrijedit će nova regulacija lokalnog prometa, dok će tranzitni, umjesto gradskim ulicama, biti preusmjeren na državne ceste i autoceste.

Radovi na rekonstrukciji dijela D-6 nastavljeni će biti sutra, a cesta na kojoj se došlo do nosivog asfalta, zatvorena od jutra.

- Slijede radovi na raskrižju Žumberačke ulice i Ljubljanske ulice prema Gradišćanskoj ulici, a sukladno tome i nova prometna regulacija. Cesta će se zatvoriti u 8 sati. Radovi na tom potezu trajat će do 31. siječnja 2020. te će do tada za potrebe izvođenja radova u navedenoj zoni biti zatvorena cesta. Kako je i prethodno dogovoreno tranzitni promet neće se više odvijati gradskim prometnicama već će se preusmjeriti na ostale državne ceste i autoceste, najavili su iz Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodali su i kako će javni gradski prijevoz biti organiziran drugačije nego do sad, zbog čega neće biti u funkciji pojedina autobusna stajališta, ali će "zaživjeti" zamjensko, na novoj adresi.

- Za vrijeme izvođenja radova ukidaju se autobusna stajališta i to: ispred kućnog broja 28 u Ljubljanskoj ulici, ispred kućnog broja 10 u Žumberačkoj ulici (za oba smjera) i ispred kućnog broja 7 u Ulici Borlin. Umjesto navedenih stajališta formira se novo stajalište ispred kućnog broja 20 u Bunjevačkoj ulici te se svi korisnici preusmjeravaju na navedeno novoformirano privremeno autobusno stajalište, precizirali su u Gradu.

Linije javnog gradskog prijevoza koje prometuju zonom radova iz smjera centra prema Novigradu će prometovati preko kružnog toka Primorska – Mačekova – Alfreda Krupe – Marmontova (kod Konzuma) putem Mosta Aleksandrije, Splitskom ulicom, ulicama Drežnik, Hrnetić, Novaki i Novi Novaki do državne ceste D228 u smjeru Ozlja, preko mosta Brodarci, ulicama Brodarci, Donja Jelsa, Budin i Gornja Jelsa, nadvožnjakom iznad autoceste A1 na državnu cestu D6 i dalje u željenom smjeru kretanja.

KAportal.hr


Reci što misliš!