AKTUALNO

Rotary klub Karlovac: Naš humanitarni turnir održan prije svih ograničenja i mjera - poštujte privatnost i dignitet oboljelih

Rotary klub Karlovac: Naš humanitarni turnir održan prije svih
ograničenja i mjera - poštujte privatnost i dignitet oboljelih

Zbog povezivanja sa zarazom koronavirusom u Karlovcu, oglasio se Rotary klub Karlovac koji je i organizirao humanitarni teniski turnir na kojem su se neki sudionici zarazili.

Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Povodom medijskih napisa vezanih uz proširenje virusa Covid-19 u Karlovcu a u kojima se spominje i Rotary klub Karlovac smatramo se obveznim oglasiti kratkim priopćenjem. Rotary klub Karlovac organizirao je tradicionalni humanitarni teniski turnir u prostorijama Teniskog kluba Karlovac. Turnir je održan 9.3.2020.godine.

Na njemu su sudjelovali neki članovi oba Rotary kluba iz Karlovca kao i prijatelji koji svake godine potpomažu ovu ali i druge tradicionalne humanitarne akcije našeg kluba. Na svim tim akcijama skupljaju se financijska sredstva za stipendiranje nadarenih studenata i učenika kao i za pomoć ostalim potrebitim osobama u našoj županiji. U trenutku održavanja tog humanitarnog turnira na području Karlovačke županije, kao i na području Republike Hrvatske, nije bilo ograničenja javnih okupljanja niti je na području Karlovačke županije bilo evidentiranih osoba zaraženih virusom Covid-19.

Vikend prije teniskog turnira (6.3., 7.3, 8.3.) a i nakon teniskog turnira (10.3. i 11.3.) održano je niz koncerata i drugih kulturnih događanja u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku i drugim gradovima gdje je na istom mjestu bilo stotine a negdje i tisuće ljudi. Normalno su radile škole, vrtići, restorani, lokali, trgovine, muzeji...

- Po zaprimanju informacije Službe za epidemiologiju da postoje zaražene osobe i da su one sudjelovale na tom teniskom turniru sastavljen je popis svih osoba koje su bile prisutne na turniru ili večeri nakon turnira i taj je popis proslijeđen Službi za epidemiologiju. Nadležne službe odmah su ih kontaktirale i te osobe su bile u samoizolaciji. Trajanje samoizolacije definirala je Služba za epidemiologiju. Molimo sve da poštuju privatnost i dignitet oboljelih te da se skine stigma s njih i njihovih obitelji jer zaslužuju poštovanje u ovim teškim trenucima. Naše misli trebaju biti uz njih sa željom za njihovo ozdravljenje i ozdravljenje svih ostalih koje je ova i svaka druga bolest pogodila, navode karlovački rotarijanci.

KAportal.hr


Reci što misliš!