AKTUALNO

Inicijativa

Građani Zvijezde i Gaze koji se protive radovima u sklopu projekta "Aglomeracija" optužili gradonačelnika Mandića za šutnju uprave: "Odmah se očitujte na naše zahtjeve"

Građani Zvijezde i Gaze koji se protive radovima u sklopu projekta

Podsjetili su da su 25. ožujka i 12 travnja urudžbirali zahtjeve i tvrde da na njih nikad nije odgovoreno

Građanska inicijativa građana Zvijezde i Gaze koja se protivi načinu izvođenja radova u sklopu projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa", kojega provodi karlovačka gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija, a koji je ukupne novčane vrijednosti veće od 67 milijuna eura, optužili su u otvorenom pismu u noći na subotu gradonačelnika Karlovca Damira Mandića za šutnju administracije i kršenje obveze da se pismeno očituje na prijedloge i zahtjeve građana.

Podsjetili su da su 25. ožujka urudžbirali zahtjeve i tvrde da na njih nikad nije odgovoreno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi od njih predstavlja pet zahtjeva građana vezanih za zaustavljanje nestručnog izvođenja radova koji su izazvali katastrofalnu i do sada u hrvatskoj i europskoj praksi neviđenu razinu oštećenja i razaranja privatne i javne imovine u Karlovcu te do uništavanja zaštićene karlovačke povijesne jezgre – Zvijezde. Ostali zahtjevi se odnose na provođenje nezavisne stručne revizije projekta. Na tih pet zahtjeva tražimo da se službeno očitujete! Ne želimo vaše odgovore odgonetati iz medijskih naklapanja i neslužbenih izjava. Izvolite se pismeno očitovati", poručili su Mandiću u dopisu kojega potpisuju Milan Medić, Matija Volner i Krešimir Latin.

Nastavili su da je drugi zahtjev dopuna prvom, a urudžbiran je 12. travnja i da se odnosi na zahtjeve građana u pogledu minimalnih kriterija za raspis javne nabave i odabir izvođača nezavisne stručne revizije projekta. "Niti na ovaj zahtjev se niste nikada službeno očitovali", istaknuli su i zatražili gradonačelnika da to učini odmah.

Izdvojeno


Reci što misliš!