AKTUALNO / IZBORI 2024.

ANKETA KAPORTALA

Rezultati naše predizborne ankete! HDZ dobio najveći broj glasova, Rijeke pravde i Možemo izjednačeni! Začuđujuće mali broj za opciju "netko drugi"

Rezultati naše predizborne ankete! HDZ dobio najveći broj glasova, Rijeke pravde i Možemo izjednačeni! Začuđujuće mali broj za opciju
Ilustracija, Patrik Macek/PIXSELL

Kakvo je raspoloženje birača i u našoj, 7. izbornoj jedinici ali i cijeloj Hrvatskoj pa i dijaspori doznat ćemo u srijedu 17. travnja.

Kakvi će biti izborni rezultati i tko će dobiti mandat za sastavljanje Vlade RH predviđaju agencije, nagađaju svi, a u projekcije rezultata izbora uključena je čak i umjetna inteligencija.

KAportal je također proveo svoju anketu, objavljena je 10. travnja a danas donosimo konačne rezultate koji bi mogli pokazati kakvo je raspoloženje naših čitatelja. U njoj je glasalo više od sedam tisuća glasača tako da taj broj nikako ne može biti zanemariv. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da je velik broj lista i kandidata, u anketi smo postavili samo one veće stranke i političke opcije, no također ostavili smo i opciju "netko drugi" u kojoj bi se mogli naći simpatizeri nekih drugih opcija. No krenimo s rezultatima.

Zanimljivo je da je po našoj anketi dosta mali broj onih neodlučnih koji još ne znaju za koga bi u srijedu 17. travnja mogli glasati - njih ima 4 posto, a glasovalo je 288 čitatelja KAportala. Još je manji postotak onih koji uopće ne namjeravaju na birališta. Njih je 2 posto, odnosno ova je opcija dobila 124 glasa.

Nastavimo sa strankama. 

Najveći broj glasova dobio je HDZ sa svojim partnerima. Ima ukupno 2.147 glasova što čini okruglih 30 posto. 

Iza HDZ-a je SDP-ova koalicija Rijeke pravde koja ima isti postotak glasova kao i Možemo!, no ipak poneki glas više u anketi. Obje "lijeve" opcije su na 23 posto, Rijeke pravde imaju 1.636 glasova a Možemo! 1.617.

Domovinski pokret je po našoj anketi treća opcija. Skupio je 626 glasova u anketi što iznosi 9 posto. 

"Netko drugi", odnosno kandidati i kandidatkinje na listama ostalih stranaka uspjeli su dobiti svega 4 posto glasova u anketi, u postotku isto kao i neodlučnih, ali po broju glasova još manje. Ovu je opciju "zaokružilo" 255 glasača u našoj anketi. 

Kakvo je raspoloženje birača i u našoj, 7. izbornoj jedinici ali i cijeloj Hrvatskoj pa i dijaspori doznat ćemo u srijedu 17. travnja. Birališta se otvaraju u 7 sati ujutro i bit će otvorena do 19 sati.  

Izdvojeno


Reci što misliš!