AKTUALNO / IZBORI 2024.

ŠTO JE BILO?

Izborni skandal u Josipdolu? SDP: Predsjednik izbornog povjerenstva nam je prijetio, vrijeđao nas i izmišljao "pravila" koja nisu zakonita

Izborni skandal u Josipdolu? SDP: Predsjednik izbornog povjerenstva nam je prijetio, vrijeđao nas i izmišljao

SDP traži da se Kristijan Bitunjac odmah smijeni s mjesta predsjednika izbornog povjerenstva za predstojeće izbore za Europski parlament.

- Uputili smo i službeni prigovor o pritisku i prijetnji prema jednoj našoj članici biračkog odbora na biračkom mjestu br. 4 u Općini Josipdol. Prijetnja se odnosila na zvanje policije i privođenje na biračko mjesto naše članice biračkog odbora ako se ne pojavi u dopodnevnoj smjeni na biračkom mjestu. Predsjednica biračkog odbora je rekla da je takav naputak dobila od predsjednika Izbornog povjerenstva Općine Josipdol. SDP je, međutim, na tom biračkom mjestu imao dvije članice i odredio, na što ima pravo, da jedna od njih bude u dopodnevnoj a druga u popodnevnoj smjeni te da obje budu na biračkom mjestu od 17 sati, što je i učinjeno, ističe Stjepan Mikulandrić, koordinator SDP-a za nadzor izbornog postupka.

Nakon upućenog prigovora na dobivenu prijetnju, koji je dostavljen na znanje i Izbornom povjerenstvu VII. izborne jedinice i Općinskom izbornom povjerenstvu Josipdol, ubrzo je stigao odgovor predsjednika OIP Kristijana Bitunjca, koji ih je šokirao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Umjesto da dobijemo argumentirani odgovor ili odgovor da se možda radi o nenamjernoj grešci koju je moguće ispraviti, odgovor predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva pun je netočnih konstatacija, uvreda, prozivki i sadržaja koji nema veze sa podnijetim prigovorom. Naglašavam da osobno (kao niti kolegica Viktorija Banić), nikad nisam bio u kontaktu s predsjednikom Izbornog povjerenstva općine Josipdol osim što sam u petak 12.4. uputio prigovor na prijetnju koja je navedena u „Obavijesti članovima biračkih odbora“ da će razriješiti sve imenovane članove biračkih odbora ako ne dođu na edukaciju, te da će imenovati druge, na što nema nikakvo uporište u Zakonu niti obvezatnim uputama, ističe Mikulandrić u priopćenju uz koje su priloženi i spomenuta obavijest kao i odgovor u kojima, zaista, postoji i cijeli niz uvreda pa se navodi da je sve to "inscenirani cirkus kojem je cilj sabotaža izbora u Josipdolu od bande koja ne preza ni od čega"... sporna članica biračkog odbora u službenom je odgovoru "jedno stvorenje koje se neosnovano predstavlja kao nekakva žrtva, što nikako nije, vrlo je bezobrazna i neodgovorna, a to sve govori o njoj i o partiji koja ju je angažirala"...te još niz uvreda kako na račun lokalnih esdepeovaca tako čak i do Predsjednika Republike kojeg iz nekog razloga predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva naziva "kvazi predsjednikom", itd.

- Osobno smatram da osoba koja se na ovakav neodgovoran način odnosi prema dužnosti predsjednika izbornog povjerenstva nije kompetentna da ikad više bude član izbornog povjerenstva a kamo li predsjednik. Očekujem od Izbornog povjerenstva VII izborne jedinice da skladno ovlasti nakon ovakvog neprimjerenog ponašanja predsjednika Izbornog povjerenstva Općine Josipdol razriješi Kristijana Bitunjca dužnosti predsjednika izbornog povjerenstva Općine Josipdol za nadolazeće izbore za članove Europskog parlamenta, na koju dužnost je već imenovan, kaže Mikulandrić, a mi ćemo svakako objaviti mišljenje Izbornog povjerenstva, kao i Općinskog izbornog povjerenstva Josipdola, smatraju li za shodno dodati još nešto ovom nepotrebnom izbornom skandalu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!