KAKO TO?

Karlovačka županija nije negirala prozivke na stranačko zbrinjavanje u Domu zdravlja Ozalj? O cijelom slučaju ponovno se oglasila prozvana ravnateljica

Dom zdravlja Ozalj

Iz Karlovačke županije potvrđuju tek da je nakon provedenog natječajnog postupka za radno mjesto pomoćnice ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite izabrana Nada Diković

Osim puke formalnosti, Karlovačka županija kao osnivač Doma zdravlja Ozalj, nema informacija što se tamo događa. Očito nisu mogli ni otkriti u ovih pet dana koliko je KAportal čekao na njihov odgovor, a niti su imali potrebu negirati prozivke na političko kadroviranje i zbrinjavanje u županijskoj ustanovi, na što ukazuju u Možemo! Karlovac. O tome više možete pročitati OVDJE.

Danas su se tek očitovali da kao osnivač imaju informaciju da je temeljem Odluke Upravnog vijeća Doma zdravlja Ozalj i članka 24. Statuta Doma zdravlja Ozalj, Dom zdravlja Ozalj raspisao natječaj za radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Ozalj.

Potvrđuju da je nakon provedenog natječajnog postupka za ovo radno mjesto izabrana Nada Diković, dr. med. vet. te da je točno da je Upravno vijeće Doma zdravlja Ozalj donijelo Odluku o imenovanju Nade Diković vršiteljicom dužnosti ravnateljice Doma zdravlja Ozalj.

O svim ostalim navodima, pa i na KAportalovo pitanje krije li se iza ovog poteza osiguravanje mjesta na upravljačkoj poziciji u novom Domu zdravlja Karlovačke županije nakon okončanja procesa spajanja svih domova zdravlja, nisu odgovarali.      

Javila se prozvana ravnateljica

Ponovimo kako se o cijelom slučaj jutros za KAportal očitovala prozvana v.d. ravnateljica Nada Diković, a nakon odgovora Karlovačke županije, medijima se obratila još jednom. Ovog puta reagirala je na priopćenje stranke Možemo! Karlovac, ukazujući na “činjenice koje dovoljno govore o kvaliteti zdravstvenih usluga u Ozlju”.

Diković podsjeća da u posljednjih nekoliko godina milijunska ulaganja omogućila su da Ozljani u svom gradu imaju, ne Dom zdravlja, nego najmoderniju polikliniku i sve potrebne zdravstvene usluge. 

– Djelatnost je proširena na fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, oftalmologiju, radiologiju te zdravstveni turizam, a vraćene su i djelatnosti obiteljske medicine, ginekologije i dentalne medicine. Na uvid javnosti i stranci Možemo, šaljemo precizne podatke o ulaganjima u DZ Ozalj, a autore priopćenja Možemo pozivamo da nas posjete i uvjere se u to kako zdravstvo izgleda u Ozlju. Šteta što to nisu učinili prije nego što su napisali svoje neargumentirano priopćenje, prepuno paušalnih tvrdnji, kazala je Diković. 

Popis projekta u nastavaku prenosimo u cijelosti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest