ŽUPANIJA / OZALJ

TURKOVIĆEVSKI MANEVAR ILI...?

Prozvana v.d. DZ Ozalj Nada Diković tvrdi da nema govora o "samozapošljavanju" same sebe na drugom radnom mjestu: Izabralo me peteročlano Povjerenstvo

Prozvana v.d. DZ Ozalj Nada Diković tvrdi da nema govora o
Ilustracija Pixsell/Dom zdravlja Ozalj

O "samozapošljavanju" nema govora, budući da je natječajni postupak provodilo peteročlano Povjerenstvo. Ono je utvrdilo da sam jedina kandidatkinja koja je dostavila kompletnu dokumentaciju, poručila je Diković

- Nema zbrinjavanja stranačkih kadrova niti samozapošljavanja u Domu zdravlja Ozalj, tvrdi prozvana ravnateljica ove županijske ustanove Nada Diković (HDZ), a nakon što ju je Možemo! Karlovac javno prozvala da je na raspisanom natječaju za pomoćnika ravnatelja zaposlila samu sebe.

U odgovoru na naš upit Diković kaže da je radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Ozalj propisano Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta iz 2015. godine. Pojašnjava da je po dobivanju suglasnosti Ministarstva zdravstva za zapošljavanje pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite u studenom 2023. godine, Upravno vijeće 13. prosinca raspisalo javni natječaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- O "samozapošljavanju" nema govora, budući da je natječajni postupak provodilo peteročlano Povjerenstvo. Ono je utvrdilo da sam jedina kandidatkinja koja je dostavila kompletnu dokumentaciju traženu natječajem te da ispunjavam sve uvjete natječaja, stoga sam izabrana za radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite, poručuje Diković. 

Dodaje i kako je radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu propisano važećim propisima za svaku zdravstvenu ustanovu, a niti jednim zakonskim niti podzakonskim propisom nije reguliran način ili postupak prigodom imenovanja odnosno sklapanja ugovora o radu za pomoćnika ravnatelja za kvalitetu niti su propisani uvjeti u pogledu stručne spreme.

- Točno je da me Upravno vijeće, po isteku mandata, imenovalo vršiteljicom dužnosti ravnateljice Doma zdravlja Ozalj, ali temeljem aneksa ugovora o radu, za vrijeme dok obnašam dužnost v. d. ravnateljice, poslove pomoćnika ravnatelja za kvalitetu obavlja osoba koja me zamjenjuje na tom radnom mjestu, kaže Diković.

Na pitanje KAportala, krije li se iza ovog poteza osiguravanje mjesta na upravljačkoj poziciji u novom Domu zdravlja Karlovačke županije nakon okončanja procesa spajanja svih domova zdravlja, Diković odgovara da joj o tome nije ništa poznato.

Izdvojeno


Reci što misliš!