ŽUPANIJA / OZALJ

SVE TEMPIRANO?

Samozapošljavanje po HDZ-ovski i u Domu zdravlja Ozalj? Možemo! sumnja na "turkovićevski" manevar skrojen za v.d. ravnateljicu Nadu Diković

Samozapošljavanje po HDZ-ovski i u Domu zdravlja Ozalj? Možemo! sumnja na
foto KAportal/PIXELL

Pitamo se, kako je izgledao postupak provjere stručnih i radnih sposobnosti kandidata? Je li i ova ravnateljica obavila razgovor sama sa sobom, kažu u stranci Možemo!

Je li u Ozlju možemo svjedočiti još jednom primjeru HDZ-ova modela samozapošljavanja? Ovo se, naime, pitaju u stranci Možemo! koja je odaslala priopćenje vezano za najnoviji slučaj u ozaljskom Domu zdravlja. 

Kako navode, "ravnateljici Doma zdravlja Ozalj Nadi Diković, inače doktorici veterinarske medicine, isticao je mandat 31. prosinca 2023. i kao i za svaku drugu ravnateljicu ili ravnatelja iz redova HDZ-a potrebno je osigurati sigurno radno mjesto, s visokim koeficijentom, i nakon isteka mandata".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Primjer iz Doma zdravlja Ozalj pokazuje da vladajuća stranka zbrinjava svoje članove, a pacijenti, nažalost, jako dobro osjećaju posljedice takve politike. Duboko nemoralni samozapošljavajući HDZ-ov model upravljanja ubrzano uništava ne samo naše javno zdravstvo nego cijelo društvo, rekao je Dobriša Adamec ispred Možemo!. 

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti...

"Predradnje zbrinjavanja svojih kadrova HDZ uvijek odradi na vrijeme. Kako za rad s pacijentima za dr. med. vet u Domu zdravlja nije postojala otvorena pozicija, Upravno vijeće Doma zdravlja Ozalj dana 8. studenoga 2023. donosi odluku kojom se utvrđuje prijeka potreba za novim radnim mjestom u Domu zdravlja Ozalj. Pritom se ne radi o radnom mjestu liječnika ili medicinke sestre, dakle stručne osobe za radi s pacijentima, već se prijeka potreba odnosi na zapošljavanje pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite! I to jednog izvršitelja na neodređeno vrijeme!

U skladu s odlukom, natječaj je raspisan 13. prosinca 2023. godine i bio je otvoren 7 dana. Na natječaj se javila tadašnja ravnateljica Doma zdravlja Ozalj, Nada Diković, dr.med.vet.

Natječajem je predviđen i postupak provjere stručnih i radnih sposobnosti kandidata te jei definirano kako će: “vrijeme održavanja provjere stručnih i radnih sposobnosti biti objavljeno na web stranici najmanje 4 dana prije provjere”. Na stranicama Doma zdravlja Ozalj pod “Obavijesti vezane uz natječaje” ne postoji obavijest o vremenu provjere stručnih i radnih sposobnosti za ovaj natječaj, iako su za prijašnje natječaje ovdje navedeni termini!

Pitamo se, kako je izgledao postupak provjere stručnih i radnih sposobnosti kandidata? Je li i ova ravnateljica obavila razgovor sama sa sobom". 

Možemo podsjeća na sličan slučaj "samozapošljavanja" bivšeg HDZ-ovca optuženog za krađu željeza na turanjskoj obilaznici Stjepana Turkovića, a koji je kao v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste raspisao natječaj za savjetnika ravnatelja i na to mjesto zaposlio sam sebe.

Smatraju da se posve isti slučaj ponavlja ovih dana u Domu zdravlja Ozalj.

- Ali su zato u Domu zdravlja Ozalj 8. siječnja 2024. godine objavljeni rezultati provedenog natječaja. Na radno mjesto pomoćnika ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite, u puni radni odnos, na neodređeno vrijeme, primljena je dr.med.vet Nada Diković. Eto, još jednog rezultata natječaja bez iznenađenja. Uostalom, tko je mogao imati bolje preporuke te stručne i radne sposobnosti od tadašnje ravnateljice, pitaju se u oporbenoj stranci.

Kažu, međutim, kako tu priča nije gotova. Isto Upravno vijeće koje otvara radna mjesta, raspisuje natječaje i odlučuje o kandidatima, dana 28. prosinca 2023. donosi Odluku o imenovanju v.d. ravnateljice Doma zdravlja Ozalj, pa i na tu poziciju imenuje Nadu Diković dr.med.vet.

Tako je u ovom trenutku Nada Diković istovremeno zaposlena kao v. d. ravnatelja i kao pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite.

- Niti jedan Dom zdravlja u Karlovačkoj županiji, koliko nam je poznato, nema posebno radno mjesto pomoćnika ravnatelja za zdravstvenu zaštitu. Pregledom stanja u ostalim županijama vidimo kako ovo većinom nije posebno radno mjesto već položaj koji obavljaju doktori ili medicinske sestre uz rad s pacijentima. Po prirodi stvari, pomoćnik za kvalitetu zdravstvene zaštite mora biti netko tko radi s pacijentima. Otvaranje radnog mjesta za ravnateljicu veterinarske struke, kojoj pritom ističe mandat, je samo još jedno zbrinjavanje političkog kadra, navodi Možemo! Karlovac. 

Dodaju da se oni od početka svojeg političkog djelovanja zalažu za objedinjavanje domova zdravlja zbog racionalizacije, smanjenja administrativnog upravljačkog osoblja što bi omogućilo veće ulaganje u struku i podizanje kvalitete usluge za pacijente.

- Primjer iz Doma zdravlja Ozalj pokazuje da stranka na vlasti čini upravo suprotno - zbrinjava svoje članove, a pacijenti, nažalost, jako dobro osjećaju posljedice takve politike. Duboko nemoralni samozapošljavajući HDZ-ov model upravljanja ubrzano uništava ne samo naše javno zdravstvo nego cijelo društvo, dodaju Možemovci. 

Izdvojeno


Reci što misliš!