AKTUALNO / VIJESTI

MIOŠ dobio novi praktikum na Gazi - uređenje platila Županija, radove uz nadzor izvršili učenici

MIOŠ dobio novi praktikum na Gazi - uređenje platila Županija,
radove uz nadzor izvršili učenici
foto kazup.hr

Mješovita industrijsko - obrtnička škola Karlovac otvorila je novi praktikum i to u karlovačkoj gradskoj četvrti Gaza, potpuno obnovljen i opremljen sredstvima Karlovačke županije te radom učenika i djelatnika škole.

MIOŠ već duže vrijeme ima potrebu proširenja  svog prostora radi kvalitetnije organizacije praktične nastave u školi. Učenici iz građevinskih zanimanja kao što su soboslikari - ličioci nisu imali adekvatne uvjete, radili su u podrumskim prostorijama, a monteri i keramičari na tavanu što nije zadovoljavalo pedagoški standard potreban za odvijanje nastave, rečeno je u školi, pa se zbog toga  krenulo u traženje prostora koji bi omogućio kvalitetno odvijanje nastave. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pronađen je napušteni prostor na adresi Struga 1 u vlasništvu  Prirodoslovne škole te je uz odobrenje Županije kao osnivača i Prirodoslovne škole kao vlasnika prostora sklopljen ugovor o najmu na 5 godina za 312 četvornih metara prostora.

Iz Karlovačke županije napominju da su radovi započeli u rujnu na 150 četgvornih metara prostora za izvođenje vježbi i nastave na 2. katu. Ukupno je do sada uloženo nešto više od 163 tisuće kuna.

Sve soboslikarske radove, pregradne zidove i ostale radove na podu, zidovima i opremanju izvršili su učenici, stručni učitelj i domar škole. Time je cijena rada svedena na minimum, odnosno plaćen je samo materijal. Na katu zgrade opremljen je praktikum, učionica s novim namještajem za 25 učenika, muški i ženski wc i garderobe te kabinet za profesora. Svi troškovi adaptacije i opremanja podmireni su sredstvima Karlovačke županije, te vlastitim sredstvima MIOŠ-a.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!