AKTUALNO / VIJESTI

PALE I ŽARE

Neodgovorni seljaci uzrokovali 22 požara na otvorenom - stiglo upozorenje da se može u potpunosti zabraniti spaljivanje

Neodgovorni seljaci uzrokovali 22 požara na otvorenom - stiglo upozorenje da se može u potpunosti zabraniti spaljivanje
foto DVD Ozalj

Dok se svijet bori s pandemijom koronavirusa, seljaci u Karlovačkoj županiji uporni su u čišćenju raslinja na tradicionalni način - spaljivanjem, no da barem to čine u skladu s propisima.

Naprotiv, pale i žare sve živo pa su vatrogasci proteklog vikenda imali pune ruke posla diljem Karlovačke županije.

Na intervenciju su morali čak 26 puta, od čega se 22 odnose na požare otvorenog prostora. Gorjeli su na području Karlovca, Ozlja, Plaškog, Saborskog, Josipdola, Slunja, Generalskog Stola, Vojnića, Barilovića, Draganića, Rakovice, Duge Rese i Ribnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na navedenim intervencijama angažirano je ukupno 139 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila.
  
Vatrogasna zajednica Karlovačke županije upozorava građane da je sukladno Odluci o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru, svako spaljivanje potrebno javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi te od iste zatražiti dozvolu. Također, potrebno je pridržavati određenih mjera zaštite na način da mjesto spaljivanja mora biti udaljeno od prometnica, pruge i električnih vodova te 200 metara od šume, a važno je biti uz mjesto spaljivanja i pogasiti preostali žar.  

- Posebno naglašavamo da su za nepridržavanje Odluke propisane novčane kazne, stoga još jednom upozoravamo naše sugrađane da se pridržavaju mjera zaštite od požara i odluka čelnika jedinica lokalokalne samouprave koji imaju mogućnosti i zabraniti svako spaljivanje na otvorenom, kažu nam u Vatrogasnoj zajednici.

Izdvojeno


Reci što misliš!