AKTUALNO / VIJESTI

preselili na gazu

MIOŠ više nije podstanar: Danas uselili u svoju zgradu na Gazi, a uskoro će i u susjednu - u njoj kabineti, dom i dvorana

MIOŠ više nije podstanar: Danas uselili u svoju zgradu na Gazi, a uskoro će i u susjednu - u njoj kabineti, dom i dvorana

MIOŠ je bila jedina škola u Karlovačkoj županiji koja nije imala svoju zgradu; prostor su dijelili s OŠ Braće Seljan

- Ulaganje u obrazovanje je najbolje ulaganje uopće jer će se, kad-tad, vratiti i to višestruko! Takvo ulaganje ne može propasti, ono što djeca nauče nose sa sobom. Drago mi je da smo na otvorenju dijela škola jer sljedeće možda nazočimo otvorenju drugog dijela, kazao je ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs, otvarajući danas - i to zvonjavom - zgradu MIOŠ-a na Gazi.

Mješovita-industrijsko obrtnička škola Karlovac od ove školske godine više nije podstanar u prostorijama OŠ Braća Seljan, već je u vlastitoj zgradi na adresi Struga 33.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvije godine nakon što je Županija kupila 880 m2 prostora, zgrada je energetski obnovljena, uređena i opremljena, za što je izdvojeno 10 milijuna kuna – 3,5 od ministarstava, ostalo sama Županija – a još 2,8 milijuna kuna dat će za njeno proširenje.

- Uz četiri kabineta u Prirodoslovnoj školi, ova škola ima sve uvjete za rad u dvije smjene. Međutim, obzirom da želimo biti spremni za novu perspektivu, da svi kabineti MIOŠ-a budu na ovoj lokaciji, Županijska skupština je u petak donijela odluku o kupnji dodatnih 1.800 kvadrata susjednog prostora. U njemu bi se razvijala kabinetska nastava, ali i prostorno-smještajni kapaciteti kako bi škola bila motivirajuća za upis učenika ne samo iz Karlovačke, nego i susjednih županija, te prostor za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, najavila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar, dodavši da su Županija i MIOŠ već aplicirali projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – 600.000 kuna za opremanje 350 kvadrata, a ostalo za održavanje radionica kemije, fizike i STEM područja za učenike svih osnovnih i srednjih škola iz županije.

U ovim prvim novim kvadratima, od danas je 360 učenika i njihovih nastavnika. Drago, budući keramičar, uz smijeh kolega iz 2.c tek nam je ispričao da školu iznutra još nisu vidjeli, a da je izvana lijepa.

- Bolje je, novije, uzbudljivije, zanimljivije. Jedva čekamo da krenemo, kazala nam je njihova razrednica Maja Đurašević, zamoljena da usporedi prijašnje i sadašnje učionice i kabinete.

Izdvojeno


Reci što misliš!