AKTUALNO / VIJESTI

GRAD U PARKU

Tjedan sadnje stabala počeo kod Aquatike s tri nova javora - brojne škole i vrtići dobijaju voćnjake, sadi se 3.400 stabala!

Tjedan sadnje stabala počeo kod Aquatike s tri nova javora - brojne škole i vrtići dobijaju voćnjake, sadi se 3.400 stabala!

Više od 3.400 stabala bit će posađeno u Karlovačkoj županiji tijekom Tjedna kolektivne sadnje stabala u Republici Hrvatskoj. Možda i više, jer još uvijek se moguće uključiti u akciju, koja je danas službeno započela sadnjom tri nova javora kod karlovačkog slatkovodnog akvarija Aquatika.

Koordinatorica akcije za Karlovac i Karlovačku županiju Biserka Gruden istaknula je kako će ovogodišnja akcija na ovom području biti zaista vrlo plodonosna:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve nas posebno veseli da su se uključile brojne škole i vrtići, praktički sve odgojno-obrazovne ustanove u gradu Karlovcu, koje će tako dobiti prave male voćnjake, odnosno posadit će se oko 400 voćkarica. Središnja županijska akcija je, pak, u Svetičkom Hrašću, gdje će niknuti prava mala šuma sa oko 3000 novih hrastova, ističe Biserka Gruden.

Ona je, s ravnateljicom Aquatike Margaritom Maruškić Kulaš i gradonačelnikom Damirom Mandićem, simbolično posadila nova stabla kod Aquatike. 

- Aquatika se uvijek rado uključuje u sve ekološke akcije, a sadnja stabala u današnje je doba još važnije no inače, jer svako novo stablo ujedno je i borba protiv klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja. Naša djeca zaslužuju da im ostavimo što čišći i što zdraviji planet, istaknula je ravnateljica Aquatike, dok je gradonačelnik nadodao kako je Karlovac jedan od rijetkih gradova koji imaju katastar svojih stabala, a taj raste iz dana u dan.

- Osim što Karlovac ima komunalnu odluku da svako srušeno stablo mora biti zamijenjeno barem jednim novim, sade se, dakako, i nova stabla pa mogu reći lijep podatak da je na području grada u proteklih pet godina zasađeno 1.119 novih stabala, naglasio je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!