AKTUALNO / VIJESTI

WW II.

Slovenac u Kupi kod Žakanja naletio na eksplozivnu napravu, a slovenski specijalci potom izronili još 32 bombe i granate

Slovenac u Kupi kod Žakanja naletio na eksplozivnu napravu, a slovenski specijalci potom izronili još 32 bombe i granate
foto ilustracija Pixabay.com

Isti slučaj dogodio se i prošle godine prilikom uređenja kupališta na slovenskoj strani rijeke Kupe u mjestu Metlika.

Slovenska policija izvještava kako je njihov državljanin, u nedjelju 11. srpnja u popodnevnim satima, u rijeci Kupi u mjesto Griblje, nadomak mjesta Ertić u općini Žakanje, pronašao nepoznatu eksplozivnu napravu. Na teren su odmah pozvani pripadnici slovenske državne uprave za zaštitu (NUS).

Nakon dva dana akcije uklanjanja, na koritu rijeke Kupe i na samoj obali, pronađene su čak 32 zračne bombe iz razdoblja do 1991. godine. Pronađen je i jedan prednji dio topovske granate 150 mm, jedna minobacačka mina 81 mm i dvije patrone kalibra 12,7 mm.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema informacija slovenske policije, radi se o zaostalim eksplozivnim napravama iz Drugog svjetskog rata, što nije tako rijedak slučaj na ovom području. Ponovimo, kako su i u prošloj godini prilikom uređenja kupališta i korita rijeke Kupe na slovenskoj strani u mjestu Metlika pronađena dvije granate, također iz razdoblja Drugog svjetskog rata.

Izdvojeno


Reci što misliš!