AKTUALNO / VIJESTI

kako im stati na kraj?

Kao da su dani alkohola na karlovačkim cestama: U raciji uhvaćen 21 pijani vozač, jedan će na 60 dana u zatvor zbog - mopeda

Kao da su dani alkohola na karlovačkim cestama: U raciji uhvaćen 21 pijani vozač, jedan će na 60 dana u zatvor zbog - mopeda
foto ilustracija - KAportal/Pixabay

Vozio ga je neregistriranog, pijan i bez vozačke dozvole

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela, četiri prekršaja protiv javnog reda i mira (Karlovac, Ogulin) i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Čini se da je čitav vikend u znaku alkoholiziranih vozača. Evo što se sve događalo:

- Policijski službenici su jučer na području Karlovca prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,87 g/kg upravlja 53-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 38-godišnjak koji je 18. ožujka zaustavljen u Karlovcu, a za kojeg je utvrđeno da je upravljao mopedom bez registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 60 dana, 3400 kuna novčane kazne i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci, nakon što stekne pravo na upravljanje.

- Noću s 19. na 20. ožujak na području Policijske uprave karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“. U akciji je kontroliran 341 vozač, a njih 21 je isključeno iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 68-godišnjaka iz Karlovca u iznosu od  1,89 promila.

Izdvojeno


Reci što misliš!