AKTUALNO / VIJESTI

PROGLAŠENI POBJEDNICI

Završen još jedan uspješan FUSE filmski festival u Karlovcu - Grand Prix nagrada odlazi u Brazil autoru Txai Ferrazu

Završen još jedan uspješan FUSE filmski festival u Karlovcu - Grand Prix nagrada odlazi u Brazil autoru Txai Ferrazu

Ovogodišnje izdanje međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog eksperimentalnog i hibridnog filma pod nazivom FUSE - Film Under Severe Experiment završilo je svečanom dodjelom nagrada, od kojih glavna odlazi - u Brazil! 

Ovogodišnji stručni žiri činili su: filmski montažer Hrvoje Mršić, redatelj Tomislav Šoban i profesorica hrvatskog jezika i književnosti te doktorica filmologije Ana Đordić. Grand Prix nagradu dodijelili su redatelju Txai Ferrazu iz Brazila za film "The Forbidden Durain". Posebno priznanje dodijelili su filmu “All the Faces I Love Look Alike”, Davi Mello & Deborah Perrotta, također iz Brazila, a nagradu za najbolju fotografiju dobio je film “Passage” Bartosza Jana Stepnika iz Portugala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Zheng Mingzhuo iz Kine za film “Undo”, a nagradu za najbolju montažu ilm “TOPOS”, redatelja Maxa Bodendorfta iz Njemačke. Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za hrvatski film “Sam' se sekiramo” autora Nikole Kašića. 

Iako je natjecateljski program centralni dio, festival je bio prepun događanja. U petak 3. lipnja održana je radionica “Datamosh 101” umjetničke organizacije Format C. Platforma F12 je i ove godine pripremila izložbu QR kodova, GIF for FUSE. Kao dio programa svečanog otvaranja prikazan je prošlogodišnji pobjednički film "Return to the Peach Blossom Wonderland", Haomin Peng, a zatim je uslijedila projekcija dugometražnog filma "Prozori" redatelja Damira Radića.


U subotu, 4. lipnja u sklopu večernjeg programa na pročelju zgrade Hrvatskog doma projicirana je izložba GIF for FUSE te je u Urbanom parku HD održan nastup Ivone Eterović (tonota), glazbene producentice i psihologinje iz Zagreba. 

Posljednjeg festivalskog dana, u nedjelju 5. lipnja autori su imali priliku za druženje na okruglom stolu koji je održan u hibridnom obliku online i uživo. Moderator razgovora bio je član žirija Tomislav Šoban, a autori su imali priliku, jedni drugima, prezentirati proces svog rada. 

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u suradnji sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Grad Karlovac. T

Izdvojeno


Reci što misliš!