AKTUALNO / VIJESTI

UPOZORENJE

Meteoalarm se oglasio za dio Hrvatske koji je u "crvenom"! Karlovačka županija bi trebala biti pošteđena ekstremnih vremenskih uvjeta

Meteoalarm se oglasio za dio Hrvatske koji je u

U središnjoj Hrvatskoj pa i Karlovačkoj županiji ne bi trebalo biti vremenskih nepogoda, iako nas očekuje oblačno, kišovito i vjetrovito.

Meteoalarm koji upozorava na ekstremne vremenske uvjete u Europi svrstao je hrvatsku obalu Jadrana u crveno, a upozorenje su odaslali i prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za sve priobalne županije, upozorilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Na riječkom području očekuje se jako i olujno, mjestimice na udare i orkansko jugo te južni vjetar, poslijepodne u okretanju na buru, a kako se očekuju udari vjetra do 135 kilometar na sat, DHMZ je upozorio na moguće plavljenje riva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjoj Hrvatskoj pa i Karlovačkoj županiji ne bi trebalo biti vremenskih nepogoda, iako nas očekuje oblačno, kišovito i vjetrovito.

DHMZ navodi da će u višem gorju biti susnježice i snijega, od sredine dana i u nižim predjelima Gorskog kotara, a u noći susnježica i snijeg mogući su i ponegdje na sjeverozapadu. Puhat će umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar.

Na sjevernom dijelu će već prijepodne zapuhati umjerena do jaka, na udare i olujna bura. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Izdvojeno


Reci što misliš!