AKTUALNO / VIJESTI

SUDSKA ODLUKA

Umirovljeni policajac deložiran iz stana na Baniji, u gradskoj upravi mu ponudili pomoć: Bit ću u trećoj sobi dok mi Grad ne riješi adekvatan smještaj

Umirovljeni policajac deložiran iz stana na Baniji, u gradskoj upravi mu ponudili pomoć: Bit ću u trećoj sobi dok mi Grad ne riješi adekvatan smještaj

On, međutim, ne ide na cestu nego će ostati u smještaju u trećoj sobi koja čak, kako nam je rekao, nije uopće upisana u papirima, ali pomak je u tome da su mu u gradskoj upravi obećali pomoći.

Kao što je bilo i najavljeno, umirovljeni policajac Dubravko Grgurić danas je odlukom Suda deložiran iz trošnog stana u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija, a uz policiju i ovrhovoditelje tamo je pristigao i gradski vijećnik Dimitrije Birač.

Ponovio je da je šokiran i žalostan, te je rekao da je odluka Suda je jedna stvar, no ovdje se radi o odnosu Grada prema ovom čovjeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Policajac u mirovini je tražio razgovor i pomoć i oni mu se nisu udostojili na konkretan način odgovoriti nego sastančiti i komunicirati sad kad je voda došla do grla, rekao je Birač.

Kako kaže, trebalo je i prije "potaknuti Grad da oformi proceduru i praksu da s njima surađuju pravnici, možda i njihovi koji bi preuzimali takve slučajeve, da ljudi koji imaju ovakve probleme, ne moraju tražit na svoju ruku, nego da postoji točna procedura i da Grad stoji iza toga, da predstavlja temeljitost, dosljednost, preciznost, analizu i na taj način da ovaj primjer bude poučan za druge kojih sigurno ima". 


- To je ovršni postupak, uzeo sam neke stari koje su mi bitne za život, tanjure i hranu, ovo će zapečatiti i dogovorit će s mojim odvjetnikom da se jedan dana otvori i da možemo uzeti ostale stvari, rekao nam je Grgurić. 

On, međutim, ne ide na cestu nego će ostati u smještaju u trećoj sobi koja čak, kako nam je rekao, nije uopće upisana u papirima, ali pomak je u tome da su mu, kaže nam, u gradskoj upravi obećali pomoći.

- Treća soba je ostala i to je naša i tamo ću biti privremeno dok Grad ne riješi smještaj. U Gradu pregovaraju s Ministarstvom branitelja, imaju kontakt, primila me zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić, i razmatraju kako će osigurati stan, rekao nam je Grgurić.

Izdvojeno


Reci što misliš!