AKTUALNO / VIJESTI

SIROMAŠNA HRVATSKA

Najveća iznosi 1.322 eura, a najmanja prosječna plaća u Hrvatskoj je 957 eura. Pogledajte kakva je situacija u Karlovačkoj županiji

Najveća iznosi 1.322 eura, a najmanja prosječna plaća u Hrvatskoj je 957 eura. Pogledajte kakva je situacija u Karlovačkoj županiji
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odmah iza Zagreba je Zagrebačka županija s prosjekom od 1123 eura, a na trećem mjestu je Primorsko-goranska županija s 1099 eura. Među najlošijima su osim spomenute Virovitičko-podravske, još tri županije s troznamenkastom cifrom

Državni zavod za statistiku objavio je prosječne mjesečne neto i bruto plaće zaposlenih po županijama u prvom tromjesečju ove godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Ličko-senjskoj županiji, za 13,4 posto, a najmanji u Istarskoj županiji, za 10,8 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća isplaćena neto plaća je u Gradu Zagrebu u iznosu od 1322 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 957 eura.

Odmah iza Zagreba je Zagrebačka županija s prosjekom od 1123 eura, a na trećem mjestu je Primorsko-goranska županija s 1099 eura. Među najlošijima su osim spomenute Virovitičko-podravske, još tri županije s troznamenkastom cifrom.

U Vukovarsko-srijemskoj iznosi 971 euro, u Požeško-slavonskoj 983 eura, a samo euro više je u Brodsko-posavskoj.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u prvom tromjesečju 2023. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1 902 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1 266 eura.

Sve detaljne podatke, pa i one za Karlovačku županiju možete pogledati OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!