AKTUALNO / VIJESTI

POLITIČKI AKTIVIZAM MEĐU DJECOM

Pernar "show" ispred karlovačkih srednjih škola! Kod Tehničke mu učenici aplaudirali, on bulaznio o "ugroženosti bijele rase" i "ljevičarskoj propagandi"

Pernar

Također je zabrinjavajuće da se dozvolilo ovakvo političko agitiranje ispred škola pa smo ravnatelja Tehničke škole Ivana Jankovića pitali za mišljenje

Politički ridikul Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik propalog Živog zida najavio je svoj dolazak u Karlovac, točnije pred Gimnaziju Karlovac, no dao si je truda pa je obišao i druge karlovačke srednje škole. U Gimnaziji njegove ideje baš i nisu pale na plodno tlo, pa se uputio do Tehničke škole. 

Pred srednjoškolcima koji su većinom maloljetnici bulaznio je o "ugroženosti bijele rase" i "cenzuri ljevičarskih medija", a ponajviše zabrinjava što je kod nekih izazvao priličnu pozornost, pa su se čak i zajednički fotografirali s njim. Pred Tehničkom školom je uz zajedničku masovnu fotografiju dobio i aplauz okupljenih učenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Govorio je djeci, između ostalog, "da je malo bijelaca na svijetu, da ljevičarska propaganda tvrdi da je karijera važnija od obitelji i da žene koje nemaju djece naposljetku nema tko pokopati", kao i "da oni koji nisu Hrvati nego su pripadnici  drugih europskih naroda da ih sve voli i nikad više ratova među njima".

Također je zabrinjavajuće da se dozvolilo ovakvo političko agitiranje ispred škola pa smo ravnatelja Tehničke škole Ivana Jankovića pitali kako je uopće moguće da se dozvolio ovakav politički skup ispred škole. 


- Mi smo javna ustanova i molio bih cijenjene političare, što god bili - saborski zastupnici, ovakvi i onakvi, iznimno ih poštujem i nemam ništa osobno protiv, ali ja sam ravnatelj škole i moram misliti na svoje učenike i zaposlenike. Kako ja osobno ne želim da me netko zaskače s bilo kakvim aktivizmom, pitanjima i smicalicama ne želim da se to njima događa. Nitko ne sprječava nastavnike ili učenike da sudjeluju u bilo kakvom aktivizmu jer je to njihova privatna stvar, ali škole kao javne institucije nisu mjesto političkih platformi na kojima se promiču bilo kakve političke, svjetonazorske ili bilo koje druge ideje koje nisu u skladu s kurikulumom škole, oficijelnim programima i na to nastavnici nemaju pravo, rekao nam je Janković.

Kako dodaje, ovo može samo tretirati kao izvjesni aktivizam o kojem ne zna puno.

- Da li sudjeluju naši učenici ili drugih škola po Hrvatskoj, apsolutno me ne zanima. Drugi sud o tome nemam, samo bih volio da mi se netko najavi, tko god bio, dobit će informaciju i na to postoji zakonsko pravo, rekao je.

Na upit zašto škola nije reagirala, rekao je da je pitao učenice koga čekaju ispred škole te ih upozorio da je ovo škola, a parking vlasništvo Grada Karlovca, Također, dodaje, upozorio ih je da pripaze koga i zašto snimaju. 

Ravnatelj Janković je rekao da službeno škola neće reagirati.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!