AKTUALNO / VIJESTI

PREKRŠAJNI POSTUPAK

Dugoreški sud sučelio policajca i motociklista kojega je kaznio: "Nisam prošao kroz crveno!" Sud: "Jeste, tako kaže policajac!"

Dugoreški sud sučelio policajca i motociklista kojega je kaznio:
foto ilustracija Pixabay/KAportal

Policajac na motociklu je vozio iza motociklista na dionici na kojoj se promet reguirao semaforima zbog radova.

Prekršajni sud u Dugoj Resi proglasio je krivim i novčanom kaznom kaznio 43-godišnjeg vozača motocikla iz Zagreba jer je motociklom prošao kroz crveno svjetlo na mobilnom semaforu postavljenom na gradilištu na prometnici. Prekršaj se dogodio 3. lipnja 2021. godine, a sudu je, eto, trebalo do sada da utvrdi sve činjenice nakon što se motociklist žalio na kaznu prometnog policajca. No presuda je nepravomoćna, pa ostavlja vozaču mogućnost žalbe i na presudu.

Utvrđeno je da je oko podneva u naselju Dubravci na DC-3 upravljao motociklom krapinskih oznaka iz smjera Duge Rese u pravcu Rijeke, je vožnju nastavio iako mu se na semaforu upalilo crveno svjetlo. Kaznili su ga novčanom kaznom u iznosu od 390 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

On u svojoj obrani tvrdi da je prošao kroz zeleno, kao i da je iza njega išao kolega motociklist, koji je možda prošao kroz žuto, ali da nema govora da bi prošli kroz crveno. Kaže da se i protiv kolege vodi sličan postupak, jer ih je obojicu nakon toga zaustavio isti policajac.

- Osim toga, konkretne zgode kada sam prošao to područje odmah dalje oko 140 metara bio je postavljen drugi semafor, gdje sam vozilo zaustavio na crveno svjetlo. Iznenadilo me kad me policijski službenik zaustavio i priopćio da sam počinio prekršaj – rekao je vozač.


Ispitan je i policajac PP Duga Resa, koji mu je ispisao kaznu. On je u kontroli prometa bio na policijskom motociklu. Kaže da je dobro vidio da je okrivljenik upravljajući motociklom ušao na znak crvenog svjetla jer je na tom dijelu promet reguliran semaforima zbog izvođenja radova. 

- Vozio sam iza okrivljenog i nastavio se kretati za njim, mada je bilo upaljeno crveno svjetlo i zaustavio sam vozača motocikla kada smo došli na kolnik u mjestu Jarče Polje i gdje je promet bio dvosmjeran – govori policajac.

Smatra da je okrivljeni iskoristio situaciju netom upaljenog crvenog svjetla s njegove strane u trenutku kada se vozilima iz suprotnog pravca još nije uključilo zeleno.  Sud je sučelio policajca i okrivljenoga, a okrivljeni je gledajući ga u oči i dalje kategorički tvrdio da je prošao kroz zeleno.

Ipak, sud je zaključio kako je ocjenjujući sve dokaze neprijeporno utvrđeno da je okrivljeni počinio prekršaj za koji ga terete.

Izdvojeno


Reci što misliš!