AKTUALNO / VIJESTI

NAKON DESETLJEĆA

Započeli radovi na izgradnji dugo očekivanog ŠRC Mostanje - središnji objekt, kuglanu, koristit će svih sedam gradskih klubova

Započeli radovi na izgradnji dugo očekivanog ŠRC Mostanje - središnji objekt, kuglanu, koristit će svih sedam gradskih klubova

Udio obnovljivih izbora energije bit će 70%.

Započeli su, ili bi točnije bilo reći, nakon više od desetljeća, nastavljeni radovi na izgradnji ŠRC Mostanje. Dugo očekivani projekt tako bi trebao biti dovršen u naredne dvije godine, a zastoja više ne bi trebalo biti.

- Prije svega moram zahvaliti Kuglačkom klubu Mostanje 1949 i Hrvatskom kuglačkom savezu na razumijevanju i suradnji na izmjenama projekta koje su bile nužne zbog novih zakonskih uvjeta i standarda. Ovaj projekt isfinancirat ćemo kreditnim zaduženjem, što je mogućnost koja nam se otvorila nakon što smo kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka dobili sredstva za vrtiće u Luščiću, Hrnetiću i Rečici. Vjerujem da ćemo vrlo skoro doći i do rješenja za nogometno igralište na Turnju, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pročelnica Upravnog odjela za gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić naglasila je kako će zgrada biti najvišeg energetskog razreda A, s fotonaponima na krovištu i grijanjem s dizalicama topline, čime će udio obnovljivih izvora energije biti 70%.

- Objekt će sadržavati kuglanu s četiri staze, gledalištem i svim potrebnim pratećim prostorijama, ali i prostorije za KUD Mostanje i GČ Mostanje, kao i kafić. U sklopu projekta uredit će se i prilazna prometnica te parkiralište sa 54 mjesta, koja uključuju i mjesta za osobe s invaliditetom, motocikle i bicikle, ali i dva mjesta s punionicom za električne automobile, a uz sve to dolazi i hortikulturno uređenje, navela je pročelnica, dodavši da je ukupna vrijednost radova oko 2,4 milijuna eura, a izvođač je tvrtka Vacon.


Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i tajnik KK Mostanje 1949 Željko Tonković, naglasivši kako ova kuglana neće služiti samo ovom klubu, već cjelokupnom karlovačkom kuglanju, koje danas broji sedam registriranih klubova. 

- Kuglanje kao tradicijski sport trebalo bi dobiti snažan zamah, a imat ćemo i znatno bolje uvjete da pokrenemo ozbiljniji rad s mladima, što je jako potrebno gradskom kuglanju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!