AKTUALNO / VIJESTI

PRVA POSJETA

Zavirili smo u migrantski kamp u Dugom Dolu - može primiti 520 migranata, no sada ih je tek 15-ak, koji čekaju nastavak puta prema "zapadu"

Zavirili smo u migrantski kamp u Dugom Dolu - može primiti 520 migranata, no sada ih je tek 15-ak, koji čekaju nastavak puta prema

Dosad nije zabilježen niti jedan incident ili pokušaj bijega iz kampa.

Nešto više od tri mjeseca nakon što je počeo s radom sredinom studenog prošle godine, novinari su dobili priliku upoznati širu javnost s kampom za migrante u Dugom Dolu u općini Krnjak, ili službeno: Privremenim centrom za registraciju tražitelja međunarodne zaštite.

Kompleks je predstavio zamjenik načelnika PU karlovačke Darko Bratić, koji je naglasio da je riječ o 109 kontejnera, od čega je 65 smještajnih, od kojih svaki ima po osam kreveta. Ostali služe kao čekaonice i registracijski centri.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U fazi nabavke su i dva sanitarna kontejnera, u kojima će prihvaćenim ljudima biti omogućeno tuširanje, dodaje Bratić, koji ističe da je od otvaranja kampa kroz njega prošlo nešto više od 1100 migranata, koji su svi izrazili namjeru za podnošenjem međunarodne zaštite. U pravilu nakon toga nastavljaju svoja putovanja prema zapadnim zemljama.

U Dugom Dolu migranti se zadržavaju 24 sata. U trenutku novinarske posjete kampu bilo ih je tek 15, a riječ je o dvije skupine koje su bile u krijumčarskim vozilima zaustavljenim od strane policije koja takvih intervencija često ima i po nekoliko svakog dana. 


Kako je istaknuto, lokalno stanovništvo nije dosad imalo niti jedan jedini razlog za bojazan, jer nije bilo pokušaja bijega iz kampa niti za to zapravo postoje razlozi. 

Inače, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović posjetit će danas Cetingrad, gdje će obići policijske službenike koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Izdvojeno


Reci što misliš!