AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano, ali ne posve stabilno. Jutrom temperatura negdje od svega 1 stupanj, bit će i koja kap kiše

Sunčano, ali ne posve stabilno. Jutrom temperatura negdje od svega 1 stupanj, bit će i koja kap kiše

Na kopnu uglavnom bez vjetra, samo na istoku većinom slab sjeverozapadni.

Sutra stabilnije u anticikloni, ali samo privremeno dok se sa sjeverozapada kontinenta već približava novi, ali oslabljeni poremećaj.

Ostaje pak razmjerno svježe jer nam u sjevernom strujanju pritječe hladniji zrak. U takvoj situaciji ujutro u unutrašnjosti hladno - između 1 i 3 °C, u gorju i kotlinama ponegdje i manje pa može biti slabog mraza. Duž obale između 8 i 11 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Više oblaka bit će samo na jugu, a u ostatku zemlje barem djelomice sunčano. Na kopnu uglavnom bez vjetra, samo na istoku većinom slab sjeverozapadni. Na moru pak vjetrovitije - umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, ali u slabljenju prema sredini dana.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, ali ne posve stabilno - uz dnevni razvoj oblaka ponegdje može pasti malo kiše ili pokoji kratkotrajni pljusak. Bit će svježe pa se valja toplije odjenuti - do 13-14 °C  uz uglavnom slab sjeveroistočnjak.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano i uglavnom mirno, a temperatura slična današnjoj - oko 14 °C.
U Dalmaciji pretežno sunčano, samo sredinom dana na jugu i u zaobalju moguće lokalno više oblaka. Bura slabi i okreće na umjeren i jak sjeverozapadnjak, a temperatura između 16 i 18 °C.

U gorju djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano, ali i znatno mirnije nego danas. Bura prolazno posustaje i okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, navečer i jugo. Temperatura duž obale oko 16 °C, u gorju nekoliko stupnjeva niža.

PROGNOZA ZA KOPNO

Idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno, mjestimice uz kišu i kratkotrajne pljuskove izglednije za vikend i sredinom novog tjedna. Ali bit će i sunčanih razdoblja, češćih u utorak. Uz umjeren, u nedjelju i jak vjetar sa sjevera ostaje svježe, ujutro i hladno pa ponegdje može biti slabog mraza.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu umjerena naoblaka, povremeno slaba kiša i kratkotrajni pljuskovi moguće praćeni grmljavinom. Samo u ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. Ostaje vjetrovito uz umjerenu i jaku, u nedjelju i utorak podno Velebita i olujnu buru, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

Izdvojeno


Reci što misliš!