AKTUALNO / VIJESTI

PAR KILOMETARA OD CENTRA GRADA

Zagrebačkom ulicom dnevno prođe i 500-injak šlepera a mještani još nemaju nogostup, Birač: Nemaju ni rasvjetu, čak ni tablu da znaju u kojem su mjestu

Zagrebačkom ulicom dnevno prođe i 500-injak šlepera a mještani još nemaju nogostup, Birač: Nemaju ni rasvjetu, čak ni tablu da znaju u kojem su mjestu
foto ilustracija - Google Maps/KAportal

Zašto bi stanovnike trebalo zanimati tko je za što nadležan, njima je nogostup potreba a na onima koje kao porezni obveznici plaćaju je da im to osiguraju.

Stanovnici prigradskog naselja Pojatno žive na jednoj od najprometnijih cesta u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, no nemaju nogostup, pa čak niti ploču koja bi pokazivala o kojem se naselju radi.

Na problem Zagrebačke ulice i njezinih stanara upozorio je u petak na sjednici Županijske skupštine vijećnik Nove ljevice Dimitrije Birač. On je proteklih dana bio u naselju te su mu se tamo mještani požalili na infrastrukturne probleme i žele da se to što prije riješi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-  To je državna cesta, mještani imaju potrebu za nogostupom, nemaju adekvatnu javnu rasvjetu, tu je prevelika brzina vozila koje jure a nema ni table da znaju gdje žive, rekao je vijećnik Birač. Jedan je stanovnik naselja izbrojao 500-tinjak šlepera koji su prošli ovuda u jednom danu, djeca im svakodevno idu u školu a nogostupa - nema.

- Kada će biti održan neki sastanak, zajednička koordinacija Grada Karlovca mogla bi pridonijeti efektu prema Hrvatskim cestama da se nešto riješi, pitao je Birač.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović rekla je da su u stalnom kontaktu s Hrvatskim cestama vezano za sve projekte na državnim cestama, kao da je i ovo naselje bilo tema sastanka. No kazala je kako je projekt rekonstrukcije vezan za Grad Karlovac koji rješava pitanje vodoopskrbe kroz program Aglomeracije.

Birač je ponovio da stanovnici traže nogostup i da se treba utvrditi tko je nadležan jer tamo je granica Grada Karlovca i počinje Općina Draganić.

Radi se, naime, o dužini od nekoliko stotina metara a prema tome zašto bi stanovnike trebalo zanimati tko je za što nadležan, njima je nogostup potreba a na onima koje kao porezni obveznici plaćaju je da im to osiguraju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!