AKTUALNO / VIJESTI

OSKARI ZNANJA

Školska natjecanja u punom su jeku - državni prvaci već postali Lana Radujković, Stjepan Magdić, Ines Bičak i Ida Nikolić

Školska natjecanja u punom su jeku - državni prvaci već postali Lana Radujković, Stjepan Magdić, Ines Bičak i Ida Nikolić

U punom su jeku državna školska natjecanja, a kao i uvijek niz lijepih rezultata ostvaruju i karlovački učenici i učenice. Najbolje vijesti zasad stižu iz Gimnazije Karlovac, koja ima i prvog "Oskara znanja" - osvojila ga je Lana Radujković, koja je osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti. Sjajna je bila i Laura Vuljanić, koja je osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike. 

Dva "Oskara znanja" dobila je i Glazbena škola Karlovac. Prve nagrade osvojili su Stjepan Magdić (harmonika, V. kategorija) i Vida Protulipac (oboa, IV. kategorija), a druge nagrade Alma Planinac (oboa, V. kategorija), Majda Rogić (fagot, I. kategorija), Dora Ivšić (udaraljke, IV. kategorija), Bruno Bilić i Kiara Radojević (saksofon, III. kategorija) te Vito Herljević (violina, I. kategorija).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Državnom prvenstvu u sportskim disciplinama, pak, niz odličja u atletici. Kod osnovnih škola Ines Bičak je prvakinja na 100 metara, a Petra Fanjek osvojila je treće mjesto na 300 metara - obje su učenice OŠ Mahično. Kod srednjih škola, pak, komplet medalja - gimnazijalka Ida Nikolić državna je prvakinja na 800 metara, Matko Belčić iz Tehničke škole drugi na 1500 metara, a Lovro Grijak, također iz Tehničke škole, treći na 100 metara.

Još ranije ekipa dječaka OŠ Dubovac osvojila je ekipno srebro u gimnastici (Vito Radaković, Jakov Štedul, Aaron Funtek, Filip Štedul i Andrija Crkvenac), a na državnom školskom prvenstvu u plivanju Josip Siča iz MIOŠ-a pobijedio je na 25 metara prsno, dok je Kristijan Ajlec bio drugi u istoj disciplini i treći na 25 metara slobodno.

Vrijedi spomenuti i da je učenica Šumarske i drvodjeljske škole Martina Pastva na nagradnom natječaju projekta Školski sport i olimpijski pokret - Francuski likovni stilovi u konkurenciji između 24 srednje škole i 108 radova, svojim likovnim uratkom osvojila 1. mjesto.

Izdvojeno


Reci što misliš!