AKTUALNO / VIJESTI

SVE MASOVNIJE

U petak 10. svibnja nova "Noć tvrđave" uz bogat program na Starom gradu Dubovcu - sudjeluju i Ozalj, Ogulin i Novigrad

U petak 10. svibnja nova

Ove godine po prvi puta sudjeluju i Slovenija i Ukrajina.

U petak 10. svibnja održava se treće izdanje "Noći tvrđava", manifestacije proizašle iz Europskog projekta FORTITUDE, koju su na hrvatskom području pokrenuli Šibenik i Karlovac, uz partnere Bar u Crnoj Gori i Banja Luku u Bosni i Hercegovini, a u koju su se od ove godine kao nositelji projekta uključili i Trebinje (BiH) i Ulcinj (Crna Gora). 

U prve dvije godine u programe se uključilo 45 fortifikacija u šest europskih zemalja (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Rumunjska, Češka i Srbija), a ove godine po prvi puta će sudjelovati i Slovenija i Ukrajina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavnici Gradskog muzeja Karlovac i programskih partnera Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića i Glazbene škole Karlovac, kao i Grada Karlovca, predstavili su bogat program koji nas očekuje na Starom gradu Dubovcu.

Sve počinje već u 17 sati "Potragom za blagom" i animacijskim programima za najmlađe u organizaciji Kamat Adventure, a i tijekom cijele večeri djecu očekuju čitaonice i prigodne radionice s tematskim "životinjskim" motivima - u 18:30 "Sova", u 19:30 "Zmaj", u 20:30 "Vjeverica" te u 21:30 "Fazan". 


Za one koji na Stari grad Dubovac žele organizirano i u poučnoj šetnji, u 18 sati od Paviljona Katzler kreće turistička tura "Od Carlstadta do kaštela". 

U glazbenom programu u 19 sati na Dubovcu će se održati koncert barokne, srednjevjekovne i renesansne glazbe na kojem će glazbenici i svirati tadašnjom tehnikom izvođenja, a poseban ugođaj dat će čembalo. Nakon toga, u 20 sati, koncert "Blue Night" održat će Al Sitar Trio koji predvodi kanadski pijanist i pjevač Allan Sitar, bas svira Vjekoslav Crljen, a bubnjeve Mladen Morača - na repertoaru su najpoznatije blues, jazz i soul skladbe.

Stari grad Dubovac ovom će prigodom biti i prigodno osvijetljen, ugođaj će upotpunjavati ambijentalna glazba, kao i kostimirane ličnosti iz karlovačke povijesti. Tijekom večeri će biti besplatan ulaz i u sve izložbene prostore dubovačke utvrde.

U programu "Noći tvrđave" inače sudjeluju i još tri lokacije u Karlovačkoj županiji. Na Starom gradu Ozlju pripremljena su dva predavanja - "Jeste li našli zlato?" (Miroslav Razum) te "Stari grad Ozalj u Drugom svjetskom ratu" (Željko Juriša), kao i kostimirano stručno vodstvo za djecu.

U Starom gradu Ogulin pripremljeno je predavanje “Stari grad Ogulin – Fortifikacijska baština in situ”, nakon kojeg slijedi i stručno vođenje uz predavača Denisa Franušića.

Napokon, "Noć tvrđava" obilježit će se i u Novigradu na Dobri gdje će se na zidovima starog grada projicirati svjetlosne instalacije i stare fotografije frankopanske utvrde.

Izdvojeno


Reci što misliš!