AKTUALNO / VIJESTI

TETE U ŠTRAJKU

Djelatnici Dječjeg vrtića Slunj od ponedjeljka u štrajku - Sindikat ističe da je Grad Slunj odbio potpisati Kolektivni ugovor

Djelatnici Dječjeg vrtića Slunj od ponedjeljka u štrajku - Sindikat ističe da je Grad Slunj odbio potpisati Kolektivni ugovor

U vrtiću će se provoditi samo nužni poslovi.

Iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture obavještavaju javnost da će djelatnici Dječjeg vrtića Slunj od ponedjeljka stupiti u štrajk.

Kako ističu u priopćenju, Grad Slunj je jednostranom i neočekivanom odlukom u procesu mirenja odbio potpisati Kolektivni ugovor sa Sindikatom obrazovanja medija i kulture Hrvatske za zaposlene u dječjem vrtiću Slunj te je Sindikat u dogovoru s članstvom pokrenuo zakonske radnje za organizaciju štrajka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon provedenog referenduma među članovima i Odluke Glavnog odbora Sindikata, stvoreni su preduvjeti za početak provedbe štrajka u Dječjem vrtiću Slunj te će isti započeti u ponedjeljak, 6. svibnja u 7 sati ujutro te će trajati do postizanja dogovora između Sindikata i Grada Slunja.

To ne znači da vrtić neće raditi, jer će se Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju za vrijeme štrajka u vrtiću provoditi samo nužni poslovi: njega, skrb, prehrana i zdravstvena zaštita djece. 

Izdvojeno


Reci što misliš!