AKTUALNO / VIJESTI

USPJEŠNA GODINA

Izložbom originalnih dokumenata i učila iz Teslinog doba započinje obilježavanje 1. rođendana Nikola Tesla Experience Centra

Izložbom originalnih dokumenata i učila iz Teslinog doba započinje obilježavanje 1. rođendana Nikola Tesla Experience Centra

Nikola Tesla Experience Center Karlovac u svibnju nizom aktivnosti slavi svoj prvi rođendan. Od svečanog otvorenja, 8. svibnja 2023., posjetilo ga je više od 23 tisuće posjetitelja, odnosno blizu 2000 mjesečno što su za prvu godinu zadovoljavajuće brojke.

Na samu obljetnicu otvaranja, u srijedu 8. svibnja, u Centru će biti postavljena izložba originalnih dokumenata i učila iz doba Tesle u Karlovcu. Uz niz originalnih dokumenata o Teslinu boravku u Karlovcu i školovanju na Velikoj kraljevskoj realki od 1870. do 1873. godine, posjetitelji će također moći vidjeti originalna učila kabineta iz fizike iz Teslina doba koja su proglašena kulturnim dobrom Republike Hrvatske. Ova će se izložba moći razgledati sve do 24. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 18 sati slijedi izvedba audiovizualnog projekta "Vuk i ptica". Radi se o umjetničkom projektu ilustratorice i književnice Ane Salopek i glazbenog umjetnika Domagoja Vukovića iz Ogulina. Projekt „Vuk i ptica“ spoj je vizualnog i auditivnog te donosi priče uronjene u starohrvatsko nasljeđe, mitove, legende i priče. U svom nastupu tematiziraju religioznost Nikole Tesle. Nakon toga, od 19 sati će na trgu ispred Centra nastupiti DJ H3AT uz tortu i bezalkoholne Tesline koktele koje će pripremiti učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac.
Ulaz je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, stoga požurite po svoju ulaznicu, koju možete podići u radno vrijeme Centra na Info pultu.

U petak 10. svibnja NTEC će biti domaćin prve konferencije i meet up-a za mame poduzetnice „CEO Mama“ u organizaciji Karlovčanke Ivane Štedul, autorice BABYSTEPS programa poticanja ranog razvoja koji se danas provodi u devet hrvatskih gradova i autorice food bloga „Mamin ručak“ Zrinke Janković. Konferencija će ugostiti 12 predavačica koje će s okupljenima podijeliti svoje inspirativne priče.


Vikend je rezerviran za STEM radionice za najmlađe - u subotu u 10 sati na rasporedu su "Pčelice i bube", besplatna radionica za djecu od 6 do 10 godina starosti koja je prvi korak ulaska u svijet elektrotehike i lemljenja.

U nedjelju u 10 sati, pak, održava se besplatna radionica za djecu od 12 do 14 godina
"Elektro svijet", koja je korak više u razumijevanju svijeta elektrotehnike i lemljenja.

Izdvojeno


Reci što misliš!